Izvor: Capital | Srijeda, 05.09.2018.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Agencija za bankarstvo RS kupuje milionski vrijednu zgradu u Banjaluci

Ilustracija
Ilustracija (Foto: STUDIO GRAND OUEST/shutterstock.com)
Agencija za bankarstvo Republike Srpske planira da kupi novoizgrađeni milionski vrijedan objekat površine od 2.500 do 2.800 metara kvadratnih, sa parking prostorom.

U oglasu, koji je 4. septembra objavila, Agencija je navela da planira da kupi objekat na lokaciji koja je udaljena maksimalno jedan kilomater od sadašnjeg sjedišta koje se nalazi u centru grada.

Zainteresovani vlasnici objekata imaju rok od 15 dana da dostave svoje ponude.

U Agenciji su iskoristili mogućnost da ovu nabavku realizuju mimo Zakona o javnim nabavkama BiH, pozivajući se na odredbu koja propisuje da su od nabavki "izuzeti ugovori o kupovini postojećih zgrada, druge nepokretne imovine, zemljišta ili prava koja iz njih proističu".

U Agenciji za bankarstvo RS nisu odgovorili na pitanje Capitala koliko novca planiraju da izdvoje za kupovinu tog objekta, ali su u agencijama za nekretnine koje su kontaktirali rekli da se kvadrat poslovnog prostora na lokacijama koje nisu mnogo udaljene od sadašnjeg sjedišta Agencije kreće od 2.000 do 3.000 KM, iz čega se može zaključiti da će ovo biti milionska investicija.

U Agenciji su, međutim, rekli da će nabavku, ukoliko do nje dođe, finansirati vlastitim novcem.

- Cjelokupno finansiranje rješavanja poslovnog prostora za obavljanje djelatnosti Agencije planirano je iz vlastitih sredstava, a da li će kupovina poslovnog objekta biti realizovana i koliko će novca biti izdvojeno za tu namjenu zavisi prvenstveno od eventualnih ponuda - rekli su u Agenciji.

Detaljnije o oglasu pogledajte na ovom linku.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.