NavMenu

Hoće li Turistička zajednica TK biti novi vlasnik kompleksa Muška voda?

Izvor: Klix Nedjelja, 02.09.2018. 10:00
Komentari
Podeli

Sudbina kompleksa Muška voda, koji već izvjestan period nije u funkciji, mogla bi biti poznata u drugoj polovini septembra.

Pet puta je prodaja nekada nadaleko poznatog kompleksa kod Kladnja dosad propala, a početna cijena koja je iznosila 3.432.000 KM sada je snižena na nešto više od 2 mil KM. Kompleks s velikim turističkim potencijalom pored hotela ima još i bungalove, lovačku kuću, ski-stazu, kao i igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet, a kako saznaje Klix.ba, sada postoji mogućnost da ga kupi Turistička zajednica Tuzlanskog kantona (TK).

- Plato Muške vode, odnosno turistički potencijal TK želimo staviti u funkciju. U trenutnom stanju ovaj kompleks ničemu ne služi, a zbog našeg cilja da ga ponovo učinimo funkcionalnim cijenu smo stavili na drugo mjesto - rekao je za Klix.ba kantonalni ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Kako bi se unaprijedila prodaja, iz kantonalnog budžeta izdvojeno je 1,55 mil KM za uređenje jednog dijela puta u mjestu Brateljevići, koji kompleks spaja s Kladnjem.

- S obzirom na to da Zakon o turističkim zajednicama TK to omogućava, postoji mogućnost da se na prodaju javi Turistička zajednica TK kao kupac. To bi se radilo prema posebnim pravilnicima, uz potpisivanje određenih ugovora - rekao je Gluhić za Klix.ba.


Kao jedan od uvjeta prilikom kupovine Muške vode, kako saznajemo, Turističkoj zajednici TK biće nametnuto godišnje ulaganje u kompleks koje će iznositi od 300 do 500.000 KM. Muška voda posjeduje i potencijal zračne banje, a prepoznata je i po kvalitetnoj vodi. Inače, u šestoj prodaji nalaze se nekretnine i oprema kompleksa Muška voda, a to uključuje hotel, bungalove, pomoćne objekte, kantinu i lovačku kuću, rezervoar za vodu, građevinsko i poljoprivedno zemljište, trafo-stanicu, sportska igrališta i ski-stazu.

Kompleks se prostire na površini od 76.768 metara kvadratnih, a udaljen je skoro 10 kilometara od Kladnja. Nalazi se na području zaštićenog pejzaža Konjuh.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.