Izvor: eKapija | Utorak, 28.08.2018.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kantonalna bolnica Zenica traži partnera u realizaciji projekta Interventna kardiologija - Javni poziv otvoren do 15. oktobra

Ilustracija
JU Kantonalna bolnica Zenica objavila je javni poziv za dostavu ponuda za izbor privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta Interventna kardiologija.

Namjera KBZ-a je da ovim projektom proširi obim usluge iz svoje nadležnosti za područje ZDK u cilju poboljšanja kvaliteta života pacijenata koji boluju od kardiovaskularnih bolesti.

Projekt će se odvijati u četiri faze. Prva obuhvata ulaganje u zgradu, medicinsku opremu i zaposlene u svrhu 24-satnog pružanja usluga pacijentima iz oblasti interventne kardiologije i gastroenterologije (ERCP), a planirani početak pružanja usluga je prvi kvartal 2020. godine, dok preostale tri faze obuhvataju ulaganje u medicinsku opremu i zaposlene.

Predviđeno je da ugovor o javno-privatnom partnerstvu traje maksimalno 27 godina, počev od dobijanja odobrenja za pružanje zdravstvenih usluga.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju sva pravna lica koja su registrovana u BiH ili inostranstvu, te nemaju statusna ograničenja u pogledu učešća u predmetnom postupku.

Svi ponuđači će imati pravo uvida u dokumentaciju neophodnu za pripremu konačne ponude, te posjetu lokaciji predviđenoj za izgradnju poliklinike. Predmetnu dokumentaciju obuhvata idejni projekt poliklinike i Geološku studiju lokacije na kojoj će se graditi poliklinika.

Uvid u dokumentaciju i posjeta lokaciji vršit će se od 1. do 30. septembra 2018. godine.

Rok za dostavu ponuda je 15. oktobar 2018. godine. Detaljnije o objavljenom tenderu pogledajte na ovom linku.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.