NavMenu

Neuspjela prva prodaja zeničkog hotela Internacional za 9 mil KM - Uskoro međunarodni javni poziv

Izvor: Klix Utorak, 07.08.2018. 15:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrey Burmakin/shutterstock.com)Ilustracija
Stečajni upravnik preduzeća Željezara Zenica Mirza Jarić proglasio je neuspjelom prvu prodaju hotela Internacional, koji se nalazi u vlasništvu ovog preduzeća.

Na zakazani termin prodaje, danas (7. avgusta 2018. godine) u 13 sati, stigli su samo on i nekoliko bivših radnika ovog preduzeća, koji su zainteresirani da im se prodajom nekretnina preduzeća uveže staž. Ukupno 430 radnika, od kojih je 72 radno angažirano, uglavnom, na čuvanju imovine, čeka na uvezivanje staža. Njih 70-ak tako bi već ove godine mogli biti i penzionisani.

- Vjerovatno je kupce odbila cijena od 9,18 mil KM, na koliko je vrijednost ovog hotela procijenio sudski vještak - smatra Jarić, najavivši da će naredni korak biti da se hotel pokuša prodati i putem međunarodnog javnog poziva.

On smatra da su lokacija i sam hotel primamljivi, uprkos tome što danas nije bilo kupaca ni ponuda, te da bi se mogao prodati putem međunarodnog poziva.


- Nastavit ćemo hotel prodavati po istoj cijeni. Takva je odluka i Odbora povjerilaca - naveo je Jarić.

Željezara Zenica je raspisala i javni poziv za prodaju male zgrade REP-a po cijeni od 135.000 KM, za koju ima zainteresiranih kupaca.

Prodaja hotela Kasina u izgradnji, koja je procijenjena na 858.000 KM, biće raspisana u idući utorak, dok kompleks Odmarališta Bistričak, koji je procijenjen na 3,75 mil KM, za sada neće biti ponuđen na prodaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.