NavMenu

Počinje gradnja poslovno-sportskog centra Trnovo na Bjelašnici - Potpisani ugovori sa konzorcijumom izvođača vrijedni skoro 17 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.07.2018. 12:27
Komentari
Podeli
Budući sadržaji kompleksaBudući sadržaji kompleksa
Sporazume o sufinansiranju izgradnje Poslovno-sportskog centra Trnovo na Bjelašnici, jednog od najmodernijih u Bosni i Hercegovini, danas su potpisali ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić i ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić s načelnikom Općine Trnovo Ibrom Berilom. Potpisivanju je prisustvovao i premijer Kantona Adem Zolj, prenosi Klix.

- Planina Bjelašnica treba osim zimskog perioda biti dostupna turistima i građanima i tokom ljetne sezone. I zbog toga smo odlučili napraviti centar koji će biti izgrađen na površini od 11,21 hektara, s desne strane na ulazu u zonu Babinog Dola, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara - pojasnio je načelnik Berilo.

Naveo je kako će u sjevernom dijelu kompleksa biti izgrađen nogometni teren dimenzija 80 puta 120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom, te tribina od 1.000 mjesta s istočne strane. Iza nje nalazit će se svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetioce.

U produžetku terena, prema južnoj strani, planirana je izgradnja terena s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.

- Pored će biti napravljen i pomoćni nogometni teren, koji će također biti pokriven prirodnom travom. Uz to će biti po jedno igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi jer će biti natkrivena - najavio je načelnik Berilo.

U sastavu centralnog objekta biće sportska dvorana koja će se nalaziti u južnom dijelu u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte. Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje, dok će hotel imati 90 ležajeva, prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu, te priručnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.


Ovaj projekt zajedno realizuje Općina Trnovo i Vlada Kantona Sarajevo.

Načelnik Berilo potpisao je danas i ugovore o izvođenju radova sa predstavnicima konzorcija izvođača radova od četiri kompanije, među kojima su Almy-Transport iz Zenice, Mavas iz Mrkonjić Grada, Duol iz Brezovice i Elan invent iz Begunja na Gorenjskem, ukupne vrijednosti od skoro 17 mil KM.

Planirano je da izgradnja ovog centra počne za petnaest dana i da budu završeni za dvije i po godine, prenio je Klix.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.