Izvor: eKapija | Srijeda, 16.05.2018.| 12:08

Na nekoliko lokacija u Banjaluci planirana prenamjena objekata u vlasništvu grada - Moguće formiranje vrtića ili ambulanti

(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Od 15. maja na javnom uvidu je Nacrt plana za interpolaciju društvenih sadržaja na užem području Banjaluke. Njime se definiše tretman postojećih privremenih objekata u vlasništvu grada, na sedam lokacija, u kojima se obavljaju ili su se obavljali društveni sadržaji, a koji su planirani za uklanjanje zbog lošeg bonitetnog stanja ili samog koncepta planskog rješenja.

Riječ je o prostoru između Ulice Zmaj Ognjenog Vuka, Mojkovačke i njihovih ogranaka, zatim prostor na uglu ulica Vasilija Ostroškog i Hajduk Veljka, ugao ulica Dragiše Vasića i Tina Ujevića, zatim dio na uglu ulica Cara Lazara i Brace Potkonjaka i rijeke Vrbas, kao i lokacija između Aleje Svetog Save, Ulice Vase Pelagića i ogranka Ulice Nikole Pašića. Takođe, tu su i prostori uz Ulicu palih boraca i Ulicu Petra Velikog.

Kako navode iz Urbis centra koji je izradio Nacrt plana, osnovni cilj je da se ponude lokacije za formiranje objekata mjesnih zajednica, vrtića i ambulanti porodične medicine u užem području grada, ili da se u pojedinim dijelovima grada ovi sadržaji dopune, a sve to bi moglo da se realizuje kroz određene modele finansiranja - javno-privatno partnerstvo, ugovor o građenju, koncesija ili slično.

Važećim regulacionim planovima na ovih sedam lokacija nije predviđena izgradnja objekata društvenih sadržaja.

Planski period za koji se regulacioni plan donosi je deset godina. Nacrt plana biće na javnom uvidu do 15. juna.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.