NavMenu

Obnova trebevićke žičare čeka procjene o opravdanosti projekta: Studija isplativosti u februaru

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 06.01.2009. 12:53
Komentari
Podeli

Međunarodni tender za obnovu trebevićke žičare moći će biti raspisan nakon što bude izrađena studija izvodljivosti o ekonomskoj opravdanosti ovog projekta, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

Kako su naveli, tender za izradu ove studije je raspisan, a očekuje se da bude završen u februaru. Ona bi trebalo da uključi plansku izgradnju i drugih sadržaja kao što su hotelski, sportski i rekreacioni. Grad Sarajevo je u septembru 2007. godine od GRAS-a preuzeo ovlaštenja za izradu projektne dokumentacije za obnovu žičare, nakon čega je proveo tender za izradu idejnog projekta.

Agencija za geodetske poslove "Geodet" završila je idejni projekat prije više od pola godina, kada je i procijenjeno da bi za obnovu žičare trebalo 16 miliona KM.

"Projekat je završen još prošle godine i prošao je sve revizije. Sada je samo pitanje ko će investirati u projekt. Polazna i završna tačka stanice žičare ostaće na istom mjestu. Gradiće se dvije nove zgrade, dok će žičara ići već postojećom trasom. Kabine će biti stakleno-aluminijske s osam sjedišta, a kapacitet je 1.000 putnika na sat", kazao je Muhidin Bečić, projektant žičare iz "Geodeta".

Gradonačelnica Semiha Borovac je nedavno izjavila da je obnova žičare jedan od važnih strateških prioriteta Grada.

"Ovako značajan projekat trebalo bi da ima prioritet u budžetima od državnog do opštinskog nivoa", rekla je Borovčeva.

Građani su oduševljeni idejom o obnovi žičare i nadaju se da će nove generacije imati priliku da koriste žičaru.

"Veseli me sama pomisao da bi jednog dana i moje dijete moglo vidjeti kako je to sve izgledalo prije rata. Nadam se samo da se neće puno odugovlačiti s tim projektom", kazala je Mersada Čaušević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.