Izvor: eKapija | Subota, 28.04.2018.| 09:24

Mostar dobija atraktivni stambeni kompleks sa zatvorenim bazenom - Firma Cesar's Residence ulaže 7 mil KM (FOTO)

Firma Cesar's Residence gradi na obali Neretve u Mostaru stambeni kompleks atraktivnog izgleda, u koji planira da uloži 7 mil KM. Kompleks je predstavljen na ovogodišnjem Sajmu privrede u Mostaru, a prema riječima predstavnika te firme, objekat bi trebalo da bude useljiv do kraja februara 2019. godine.

Imaće ukupno 20 stanova, a specifično je to što će u sklopu njega biti zatvoreni bazen i fitnes sala.

- Stambeni kompleks koji gradimo imaće stanove različite strukture, zajedno sa penthausom. Imaće dva nivoa suterena, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Objekat je u prvoj fazi izgradnje, a nalazi se u Ulici N.H. Hasana Zahirovića Lace - rekli su za eKapiju iz firme Cesar's Residence.

Zatvoreni bazen i fitnes sala gradiće se u suterenu -2, gdje će biti smještene i ostave budućih stanara. Na prvom nivou suterena nalaziće se dva stana orijentisana ka Neretvi, rezidencija, te podzemna garaža sa 12 mjesta. Prizemlje ima sličnu koncepciju, samo sa jednim parking mjestom manje.

Prvi i drugi sprat imaće po sedam stanova, a dva penthausa su smještena u potkrovlju, navode investitori.

Dodaju da će objekat imati i dvorište sa igralištem za djecu orijentisano prema Neretvi, koje je zamišljeno kao zajednički prostor stanara za odmor.

- Nakon višedecenijske gradnje stanova koji su vlasnicima pružali samo mogućnost stanovanja, mi pristupamo novom konceptu gradnje koja pruža novi kvalitet življenja. To definišemo izrekom "Ovdje se samo ne stanuje, ovdje se kvalitetno živi" - poručuju iz Cesar's Residence.

Ukupna bruto površina objekta je 4.921 m2. Projekat je radila firma Entasis, a izvođači radova su Amitea, Gramer i Cesar's Residence.

- Za izgradnju objekta birani su samo najkvalitetniji materijali s ciljem postizanja što veće energetske efikasnosti. Fasada je izrađena kombinacijom komapaktne termofasade sa pločama EPS debljine 15 cm, i svim potrebnim slojevima montaže ventilisane fasade sa termoizolacijom kamene vune debljine 15 cm - kažu investitori.

Dodaju da lokacija objekta ima niz prednosti.

- Stanovi su smješteni u centru grada, a opet je moguće uživati u miru, daleko od gužve i stresa, te u prirodnim ljepotama Neretve. Nedaleko od kompleksa nalaze se mnogi uslužni i trgovački sadržaji, banke, javni prevoz, kao i autentični mostarski Stari grad.

Cijena kvadrata se kreće između 2.500 i 3.000 KM, kažu naši sagovornici, a zbog velike zainteresovanosti već je rezervisan dio stanova. Za sve detaljnije informacije potrebno je obratiti se ovlaštenom agentu Agency Plus ili preko stranice www.cesars-residence.agencyplus.ba

Firma Cesar's Residence se, inače, bavi maloprodajom i veleprodajom vodomaterijala, sanitarne opreme, keramike, građevinskih materijala, te hidroizolacijom.

Najznačajnije firme sa kojima sarađuju su Onduline, Serel i Ege Seramik.

V. Dž.
Fotogalerija
Stambeni kompleks Cesars Residence u Mostaru

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.