Izvor: Capital | Nedjelja, 22.04.2018.| 13:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nova prodaja zgrade Banke Srpske u Banjaluci - Cijena niža za 40% od procijenjene vrijednosti

Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com )
Stečajna upravnica Banke Srpske Mirjana Golić zakazala je za 28. maj novu licitaciju za prodaju imovine na kojoj će potencijalni kupci moći da kupe glavnu zgradu banke u Banjaluci sa opremom za 5,09 mil KM.

Poslovna zgrada banke u Banjaluci na prvoj licitaciji prodavana je za 8,5 mil KM, a na drugoj za 7,6 mil KM, ali kupaca nije bilo.

Sada će objekat u Banjaluci, kao i onaj u Bihaću, kupci moći da kupe po 40% nižoj cijeni od procijenjene.

Poslovna zgrada banke u Banjaluci procijenjena je na 8,48 mil KM, što znaći da će zainteresovani moći da je kupe za nešto više od 5 mil KM, dok je procijenjena vrijednost zgrade sa opremom u Bihaću 1,97 mil KM tako da najniža cijena po kojoj će ona moći da bude prodata iznosi 1,18 mil KM.

Na prodaju će biti ponuđen i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) po minimalnoj cijeni od 1,08 mil KM. Osim cijene, potencijalni kupac Banjsko rekreativnog centra moraće da ispuni i druge uslove, među kojima su, stavljanje objekta u funkciju, zapošljavanje radnika, kao i uslov kojim se obavezuje da pet godina ne može prodati ovaj centar.

Osim ovih objetaka banka će na prodaju ponuditi i brojne druge nekretnine, ali i pokretnu imovinu.

Na prethodne dvije licitacije banka nije uspjela da proda imovinu značajnije vrijednosti.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.