Izvor: eKapija | Srijeda, 18.04.2018.| 09:50

Trebinje dobija hotel u sklopu Grada sunca - Uskoro otvaranje velnes centra i sportskih terena (FOTO)

Soba u hotelu SL Panorama
Trebinje uskoro dobija još jedan hotel sa četiri zvjezdice i to u sklopu kompleksa Grad sunca, nove turističke atrakcije u najjužnijem gradu BiH, u koji ulaže kompanija Swisslion-Takovo. Svečano otvaranje hotela SL Panorama planirano je u subotu, 21. aprila, rekli su portalu eKapija predstavnici te kompanije na ovogodišnjem Sajmu privrede u Mostaru.

Prema riječima Maje Šćepanović, marketing menadžera u kompaniji Swisslion, hotel će imati tri sprata i 25 luksuznih soba. Enterijer će, kaže, biti vrlo zanimljiv zbog specifičnih arhitektonskih rješenja.

- Sobe nose naziv voda, vazduh i sunce, jer su takvi stilski i tematski motivi u svih 25 soba. Za specifičan enterijer, kao i za vanjsko projektovanje hotela, bio je zadužen arhitekta Nikola Živković - kaže Šćepanović.

Dodaje da hotel nosi ime Panorama upravo zbog njegovog kružnog oblika, sa velikom terasom i kafe restoranom na krovu, odakle se pruža pogled na kompleks i grad Trebinje.

Zanimljivo i to što će na svakom spratu hotela biti po jedan bistro, gdje će se služiti jelo i piće.

Uskoro velnes centar i tereni za odbojku

U sklopu Grada sunca od juna je planirano otvaranje terena za odbojku gdje će se od 15. do 29. avgusta održati kamp Vladimira Vanje Grbića, što je zajednički projekat BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Početkom ljetne sezone u funkciji će biti i velnes centar Galija, u obliku broda, koji je ujedno i rehabilitacioni centar. U ponudi će biti različite vrste masaža, kao i usluge za uljepšavanje.

Drugi sadržaji

Varoš čaršija sa jezerom
U Gradu sunca do sada su otvoreni akva i dino park, dječija igraonica, a planirano je da cijeli kompleks bude na površini od 80 hektara.

U toku je gradnja sportskih terena, a osim dva terena za odbojku, previđena su i dva košarkaška i jedan teniski teren, zatvoreni bazen, multifunkcionalna sportska dvorana, te sportska hala za borilačke vještine.

- Osim terena biće izgrađeno 15 apartmana gdje bi mogli biti smješteni sportisti. Osim toga u izgradnji su još 24 apartmana iste namjene, a svi bi trebalo da budu u funkciji od juna - ističe Maja Šćepanović. Grad sunca će uskoro dobiti i Varoš čaršiju, apartmansko naselje sa 160 objekata, te koloseum i malo jezero.

Luksuzne vile

Za šest luksuznih vila, čija je gradnja takođe predviđena, kompanija Swisslion traži investitora. Naša sagovornica kaže da još nije izvjesno u kom pravcu bi išla ta saradnja.

- To zavisi od dogovora sa zainteresovanim partnerima. Postoji mogućnost da oni finansiraju izgradnju vila, ili da to uradi kompanija Swisslion nakon čega će biti prodate - ističe Šćepanović.

Procjene su bi svi sadržaji u sklopu Grada sunca trebalo da bude završeni tokom 2019. godine.

Kako će izgledati hotel Panorama pogledajte u galeriji.

V. Dž.


Fotogalerija
Hotel SL Panorama u Gradu sunca Trebinje

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.