Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.04.2018.| 15:51

Firma Bar floor uskoro otvara prvi moderni hotel u Kiseljaku - Hotel visoke kategorije imaće 60 ležajeva

Kiseljak uskoro dobija prvi moderni hotel visoke kategorije koji gradi lokalna firma Bar floor. Hotel Bank, koji će prve goste primiti krajem juna, imaće 60 ležajeva u 30 soba, i to će biti otvoreno u prvoj fazi. U drugoj fazi otvaraju se ostali sadžaji - SPA centar, finska sauna, teretana i sala za konferencije, koja će moći da primi do 200 gostiju.

- Poslije mnogo godina u gradnji stambeno-poslovnih objekata u Kiseljaku shvatio sam da ovom gradu nedostaje smještajnih jedinica i zato sam se odlučio za gradnju hotela - rekao je za eKapiju vlasnik i direktor firme Bar floor Valentino Barbić.

Hotel, površine oko 2.600 m2, dio je kompleksa u kom se nalazi i stambena zgrada i skladište. Cijeli kompleks ima površinu od 16.000 m2 i u njega je uloženo oko 15 mil KM.

Firma Bar floor jedna je od nauspješnijih graditeljskih firmi u BiH sa izgrađenih 40.000 m2 prostora. U njihovom vlasništvu je i svadbeni salon Shamballa u Kiseljaku. Barbić je za eKapiju rekao i kako se svih 40.000 kvadrata zagrijava jedinstvenom centralnom kotlovnicom, što vidi kao posebnu inovaciju i prednost.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.