Izvor: eKapija | Utorak, 10.04.2018.| 11:15

Na prodaju imovina zeničkog preduzeća Metalno vrijedna 9,35 mil KM

(Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Stečajni upravnik preduzeća Metalno iz Zenice Vitomir Tošanović oglasio je prodaju imovine preduzeća putem javnog nadmetanja. Na prodaji su objekti proizvodnog pogona, mašine i oprema i pripadajuće zemljište čija je početna cijena 9,35 mil KM, prenosi Indikator.

Također, potencijalnim kupcima ponuđeni su kompleks benzinske pumpe čija je cijena 636.000 KM i putnička i teretna vozila te autodizalice.

Prodaja će se obaviti 10. maja 2018. godine.

Općinski sud u Zenici pokrenuo je stečajni postupak u preduzeću Metalno Zenica u junu 2016. godine.

Podsjećamo, ukupan dug preduzeća Metalno iznosi 24 mil KM, od čega 6 mil KM otpada na dug komercijalnim bankama, 7 miliona Poreznoj upravi, a radnicima 3 mil KM. Stečajni upravnik preduzeća Metalno, Vitomir Tošanović , nedavno je izjavio medijima da će se dug pokušati izmiriti prodajom imovine.

- Zainteresovanih za kupovinu imovine preduzeća Metalno je bilo i to iz nekoliko država, ali niko nije došao sa konkretnom ponudom - dodao je tada Tošanović.

Kako je objasnio, ako bude potrebe prva prodaja imovine biće objavljivana više puta, što znači da neće biti snižavanja cijene, zbog velike vrijednosti zemljišta i opreme. Drugim riječima, imovina preduzeća Metalno neće se prodavati u bescijenje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.