Izvor: Klix | Ponedjeljak, 26.03.2018.| 13:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završetak izgradnje Sarajevo Towera planiran u julu 2019.

Gradnja stambenog objekta Sarajevo Towera je u punom jeku, a planirani završetak radova je 31. jula 2019. godine.

Proteklih skoro godinu dana u Kolodvorskoj ulici na Pofalićima radi se na gradnji ovog kompleksa, a prema posljednjim informacijama, radovi na tri podzemne etaže su završeni 85% i po dinamici radova će biti gotovi polovinom aprila.

- Zadovoljni smo dosadašnjom dinamikom prodaje, s tim da postoji još određeni broj stambenih jedinica ponuđenih tržištu po trenutnim cijenama, nakon čega će uslijediti povećanje cijena - kazali su za Klix iz kompanije ANS Drive koja je izvođač radova.

Trenutna cijena po metru kvadratnom počinje od 2.220 KM bez PDV-a, a najavljeno je povećanje od 10%.

Paralelno s radovima na podzemnim etažama izvode se betonski radovi na kostrukciji prizemlja. Podzemne etaže će sadržavati 40% od ukupne količine željeza i betona predviđenih za izgradnju objekta.

- Od početka gradnje koja je počela prošle godine nije bilo nikakvih prepreka i sve se odvija planiranom dinamikom. Kompletnu prodaju i koordinaciju s kupcima vodi kompanija Smart consulting, a sve informacije se mogu dobiti u prizemlju poslovnog centra Unitic u showroomu - kazali su iz ANS Drivea.

Sarajevo Tower će imati površinu od 76.000 m2, sa 334 stambene jedinice i fleksibilnim sistemom koji odobrava prepakiranje jedinica u zavisnosti od potreba tržišta.

Zgrada će imati 507 parking mjesta i 7.223 m2 poslovnog prostora, a kvalitet materijala koji će se ugrađivati u objekt je, kako tvrde investitori, u skladu s najstrožijim standardima iz oblasti građevinarstva.

Investicija je vrijedna 100 mil KM, a podijeliće je kompanije ANS Drive i Smart Invest.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.