Izvor: eKapija | Srijeda, 07.03.2018.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U planu gradnja naselja Poljine Glade u Vogošći - U 10 vila biće uloženo oko 2,8 mil EUR (FOTO)

Budući izgled naselja
U naselju Hotonj u općini Vogošća planirana je gradnja stambenog naselja Poljine Glade sa 10 vila i internom saobraćajnicom, na površini od 1,4 hektara. S tim u vezi, Općina Vogošća donijela je Odluku o izradi Regulacionog plana Naselje Travnjak, a još teku pregovori ko bi investirao u ovo naselje.

Sarajevska firma TAZ Group izradila je idejno rješenje i zadužena je za pripremu lokacije i ishodovanje svih dozvola, kako bi gradnja mogla početi što prije. Nakon što bude završeno naselje, TAZ Group radiće na prodaji nekretnina.

Kako je eKapiji rekao Jasmin Imamović iz TAZ Group, procjenjuje se da će investicija koštati oko 2,8 mil EUR.

- Za ovo naselje zainteresovan je jedan domaći investitor, bivši sportista. Cilj je da u ovom naselju privučemo sve one koje žele živjeti u zdravoj sredini, a opet blizu grada.

Sledeći korak je na Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo koje je zaduženo za izradu Regulacionog plana, a Imamović se nada da će plan biti gotov u narednih pola godine.

Osim naselja u Hotonju, TAZ Group radi na još dva razvojna projekta - naselje sa 20 vila na lokalitetu Suljino brdo na Igmanu i vikend naselje u Rakovici na Ilidži.Fotogalerija
Stambeno naselje Poljine Glade u Vogošći

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.