Izvor: RTRS | Utorak, 06.03.2018.| 08:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje gradnja saobraćajnice kroz Industrijsku zonu Celpak u Prijedoru

(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
U Industrijskoj zoni Celpak počinje izgradnja savremene saobraćajnice koju zajednički finansiraju Grad Prijedor i Američka agencija za međunarodni razvoj USAID. Riječ je o modernoj saobraćajnici koja će omogućiti lakši ulaz i izlaz iz Industrijske zone Celpak i skratiti transportni put preduzećima.

Pružaće se od prijedorskog Poslovnog centra, kroz Industrijsku zonu do saobraćajnice koja prolazi pored Metalne industrije. U Gradskoj upravi kažu da će to biti to jedna od najljepših prijedorskih ulica. Imaće pješačku zonu, trotoare, uličnu LED rasvjetu i biće urađena po najvišim standardima.

Ukupna vrijednost projekta je oko 716.000 maraka, od čega će iz gradskog budžeta biti obezbijeđeno oko 346.000 maraka, dok će ostatak obezbijediti USAID. Najveći značaj tzv. "ceste 105" je u obezbjeđivanju infrastruture za sve potencijalne ulagače, među kojima je već sada izvjestan dolazak slovenačkog Kolektora.

- U narednom periodu prva će biti smještena hala Kolektora, a očekujemo i druge investitore. Ostala nam je površina od četiri hektara, pa ćemo vidjeti da smjestimo još neke investitore. Uglavnom, tom cestom biće omogućen pristup infrastrukturi - struji, vodi, kanalizaciji, rasvjeti i sve što je potrebno jednom investitoru - rekao je Mišo Reljić, direktor Agencije za lokalni razvoj PREDA Prijedor.

Izgradnja počinje čim to dozvole vremenski uslovi. Izvođač radova je preduzeće Prijedorputevi, a saobraćajnica bi trebalo bi da bude izgrađena do kraja juna.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.