NavMenu

Nastavak realizacije projekta rekonstrukcije stadiona "Grbavica"

Izvor: eKapija Utorak, 18.11.2008. 13:13
Komentari
Podeli

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Vladom KS, Ministarstvom za sport i kulturu i Gradskom upravom, u budžetu za 2008. godinu obezbijedila je sredstva za dva projekta koja se realizuju na prostoru stadiona "Grbavica". U mjesecu augustu ove godine, Općina je sa firmom "In" potpisala ugovor o izvođenju radova na rekostrukciji pomoćnog stadiona, te sa nogometnim klubom "Željezničar" o sanaciji rasvjete – reflektora glavnog stadiona.

Nakon potpisivanja navedenih ugovora, Općina Novo Sarajevo raspisala je konkurs za najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji reflektora. Navedeni posao pripao je firmi "Epta", sa čijim je direktorom – Salemom Hadžiahmetovićem, načelnik Nedžad Koldžo 17.11.2008. godine potpisao ugovor o izvođenju radova, saopćila je Press služba Općine Novo Sarajevo.

Naime, na stadionu će biti postavljena četiri uskokutna sportska reflektora sa metal – halogenim žaruljama, te sa nekorozirajućim kućištem (kombinacija aluminija, stakla i inox čelika). Glavni stadion "Grbavica" će u finalnom izgledu biti konstruisan prema standardima FIFE i UEFE sa 128 rasvjetnih tijela i 4 reflektora, kako bi prijenos utakmica bio što adekvatniji njihovom gledateljstvu.

Prema riječima načelnika Koldže, Općina Novo Sarajevo je u 2008. godini izdvojila sredstva u iznosu od 5,5 miliona KM, a sve u cilju afirmacije mladih ljudi kroz sport.

"Potpisivanjem današnjeg ugovora, Grbavici ćemo vratit prijeratni izgled uništen posljedicama agresije. Našim sportistima ćemo obezbijediti sve neophodne i kvalitetne uvjete za održavanje utakmica, a iskreno se nadam da će i oni znati uzvratiti svima nama koji redovno pratimo njihova prvenstvena", izjavio je Koldžo, te dodao kako je potpisivanje današnjeg ugovora, kojem je prisustvovao i direktor NK "Željezničar" Samir Ahmedbegović, izuzetan primjer saradnje svih nivoa vlasti uključenih u realizaciju projekata koji imaju za cilj sklanjenje djece sa ulica i njihovu afirmaciju putem sporta.

Početak radova na sanaciji reflektora na stadionu "Grbavica" očekuje se tokom ove sedmice, a rok za njihov završetak je 45 dana, zavisno od vremenskih uvjeta. Investitor navedenog projekta je Općina Novo Sarajevo sa izdvojenih 305.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.