NavMenu

Nagrađena tri studentska rada za arhitektonsko rješenje nove zgrade IT kompanije NSoft

Izvor: eKapija Srijeda, 28.02.2018. 14:31
Komentari
Podeli
Potaknuti velikim brojem novih djelatnika i općenito širenjem poslovanja, u SPARK grupaciji došlo je do potrebe za novim i boljim radnim prostorom. Tako je nastala ideja SPARKlanda - stambeno-poslovno-društvenom kompleksu koji svojom lokacijom i uređenjem nudi kvalitetu život u prirodnom okruženju. Kao primarni cilj postavlja se prilagođavanje životnog prostora poslovnom okruženju i stvaranje makro sustava u kojem svaki djelatnik ostvaruje svoje ljudske potencijale na moderan način.

Upravo je to razlog zašto je SPARK grupacija u suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Sarajevu organizirala konkurs za studente arhitekture pod nazivom "Zgrada sjedišta NSofta". Nakon vrijednog rada na ovom realnom zadatku, nekoliko prezentacija i studijske posjete SPARKu, studenti su danas (28. februara 2018. godine) u sklopu Izložbe studentskih radova na Arhitektonskom fakultetu prezentirali svoja rješenja.

Prezentirani arhitektonski projekti su rezultat studenata treće godine dodiplomskog studija Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu realiziranog u saradnji sa predstavnicima SPARK grupacije iz Mostara - Andreom Čordaš (COO NSofta), Sanjinom Osmanbašićem (direktor SPARK-a) i Markom Trogrlićem (direktor NiLa).


Autori nagrađenih radova na studentskom arhitektonskom konkursu "Zgrada sjedišta NSoft" su:

1. nagrada - Agić Hamza, Bradvica Tomas i Plasto Amina
2. nagrada - Anušić Ivana i Topić Marin
3. nagrada - Resić Ajdin Mustafa, Smajkić Faris i Terzić Amila

Suradnja između Arhitektonskog fakulteta i SPARK grupacije se nastavlja u ljetnom semestru akademske 2017/2018. godine u vidu Internacionalog projektnog studija, s pratećim seminarima i radionicama.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.