Izvor: Oslobođenje | Nedjelja, 11.02.2018.| 18:26

Gradnja BBI centra u Bihaću moguća na proljeće - Investitor i dalje čeka urbanističku dozvolu

Ilustracija (Foto: kikovic/shutterstock.com)
Trgovačko-poslovni centar BBI u Bihaću koji je trebalo da bude otvoren u septembru prošle godine, još čeka urbanističku dozvolu. Kako je za Oslobođenje kazao Sead Živalj, generalni direktor kompanije BBI Real Estate, koja je investitor projekta, prema posljednjim informacijama postupak sa urbanističkim projektom trebalo bi da se okonča do aprila ove godine, ukoliko ga usvoji Općinsko vijeće Grada Bihaća.

- Napominjem da smo zahtjev za urbanističku dozvolu predali još u martu 2016. godine, da bi nam kasnije rekli da se treba izraditi urbanistički projekat i evo to još nije okončano. Da je sve išlo po našem prvobitnom planu, objekat je trebalo da bude otvoren još prije pola godine, tačnije u septembru 2017 - kazao je Živalj.

Komentarišući navode da se početku gradnje protivi i određeni broj građana Bihaća, Živalj je istakao kako se radi o vrlo malom broju i to okolnih stanara.

- Pa i kada smo gradili BBI centar u Sarajevu, bilo je negodovanja i toga će uvijek biti. Sada okolni stanari ističu kao prednost što žive pored BBI centra - naglasio je Živalj.

On je dodao kako bi ovakav centar Bihaću donio mnogo, pogotovo imajući u vidu da je plan BBI Real Estate kompanije da to bude reprezentativan objekat sa različitim sadržajima i brendovima koji do sada nisu bili prisutni u Bihaću.

- To bi sigurno oživilo taj dio grada budući da je trenutno na toj lokaciji objekat kino Una, koji već dugo godina ne radi.

Osim toga, u BBI centru bi se zaposlilo oko 250 radnika, kazao je Živalj.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.