Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.10.2008.| 15:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sredinom marta 2009. godine Mercator otvara svoj prvi trgovački centar u banjalučkom naselju Aleja Centar

unutrašnjost objekta (Foto: b)
(Mercator centar Banja Luka)

Ukupna površina Mercator Banja Luka iznosi preko 13.000 m2 prodajnih površina, od toga će Hipermarket Mercator zauzeti površinu od 4.000 m2. U centru će takođe poslovati Modiana, Intersport i Beautique kao i 40 trgovina sa tekstilom, obućom, lokali sa hranom, dječijim programom i knjižara.

Investitor projekta je Poslovni sistem Mercator d.d. Ljubljana u čijem sastavu posluje i Mercator BH d.o.o. Sarajevo. Vrijednost investicije premašuje 42 miliona eura. Projekat Mercator centra Banja Luka izradio je projekti biro GP Krajina, koji je ujedno i glavni izvođač radova na izgradnji objekta.

unutrašnjost objekta (Foto: b)
(Žiga Debeljak)

Žiga Debeljak, predsjednik uprave Poslovnog sistema Mercator, kaže: "Kupovina prostorija za novi trgovački centar veliko je dostignuće za Mercator i predstavlja realizaciju strategije internacionalizacije i vizije vodećeg trgovca sa prehrambenim proizvodima u cijeloj regiji jugoistočne Evrope. Cilj kompanije Mercator je da nastavi s intenzivnim razvojem trgovačkih centara i trgovina i da na tom području postane jedan od vodećih trgovaca".

unutrašnjost objekta (Foto: b)
(Borko Đurić)

Glavni izvođač radova je Građevinsko preduzeće KRAJINA a.d. Banja Luka. "Za naše građevinsko preduzeće Krajina, izgradnja trgovačkog centra veliki je izazov, kao i naravno važna preporuka, a trgovački centar će u velikoj mjeri popuniti sadržaje stambenog i poslovnog kompleksa Centar Aleja u okviru kojeg se gradi," izjavio je generalni direktor KRAJINE Borko Ðurić".

unutrašnjost objekta (Foto: b)

Za gradnju AB konstrukcije na objektu bilo je zaduženo preduzeće Širbegović Group, ravni krov je radila kompanija Cosmos Sarajevo, bravarske i fasadne radove vrše radnici preduzeća Maxmara Banja Luka. Fasadu Mercator centra u Banjoj Luci je urađena od "Trimoterm - Invisio panela" cca 5.400m2 koji je za Maxmaru isporučio Trimo BH d.o.o. Sarajevo.

Špediterske usluge na ovom projektu povjerene su preduzeću Roša d.o.o. Tešanj PJ - Gradiška.

Završetak grubih radova na izgradnji objekta koji izvodi Maxmara bit će završeni do 1. novembra, a otvaranje objekta za posjetioce se očekuje sredinom marta 2009. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.