Izvor: eKapija | Nedjelja, 21.01.2018.| 19:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro izgradnja trgovačkog centra Robot u Brezi vrijednog 5 mil KM - Posao za 50 ljudi

(Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Firma Robot General Trading Co iz Sarajeva gradiće trgovački centar u Brezi vrijedan oko 5 mil KM u koji će biti zaposleno oko 50 radnika, saopćeno je na sajtu Općine Breza.

Površina zemljišta na kojem je planirana gradnja iznosi 4.670 m2, dok bi se zatvoreni poslovni prostor prostirao na 2.570 kvadrata.

- U našem centru u Brezi raspolagat ćemo širokom linijom proizvoda, kako prehrambenih tako i bijele tehnike i malih kućanskih aparata. U okviru centra biće mesnica i piljara. Takođe, planirana je i gradnja restorana, kafe-picerije, igraonice za djecu i ostalih sadržaja - saopćeno je u pismu namjere firme Robot.

Ugovor o prodaji zemljište zaključili su načelnik općine Breza Munib Zaimović i zastupnica Robota Saima Hodžić krajem decembra 2017. godine.

Firma Robot General Trading Co osnovana je 1996. i zapošljava 1.800 radnika u svojim radnim jedinicama. Posjeduju četiri moderna trgovačka centra u Sarajevu, dva u Bihaću i Tuzli, po jedan u Mostaru, Banjaluci, Gračanici, Čapljini, Cazinu, Bijeljini, Kaknju, Prijedoru, Bratuncu, Zavidovićima, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Prnjavoru, Modriči, Zenici, Donjem Vakufu i Velikoj Kladuši.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.