NavMenu

U Privrednoj zoni Hadžići uskoro četiri nova investitora - Moguće zapošljavanje i do 600 ljudi

Izvor: eKapija Srijeda, 10.01.2018. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)
Čak četiri nove investicije očekuju se u Općini Hadžići u 2018. Ove godine, kako su rekli za eKapiju iz općinske PR službe, kreće izgradnja fabrika u Privrednoj zoni Hadžići - za proizvodnju obuće, stakla, i ljepljivih traka i materijala za pakovanje, na 14.000 m2.

Na 20.000 m2, koliko želi četvrti investitor zainteresovan za proizvodnju namještaja, gradio bi se pogon u kojem bi posao našlo do 500 ljudi. Investitor želi objediniti oko 5 lokacija koje su sada razjedinjene, ali Općinsko vijeće mora dati saglasnost na izmjenu Regulacionog plana Privredne zone Hadžići, objasnili su iz općinske PR službe.


Zasada ne žele govoriti o imenima investitora.

Svi investitori zajedno spremni su zaposliti oko 600 ljudi, a načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, rekao je za Oslobođenje da bi oni bili zadovoljni i ako bi se zaposlilo njih 400.

Općina Hadžići je prije dvije godine kupila 96 dunuma zemljišta bivše PDI Bjelašnica na kojem je formirana Privredna zona na 9,3 hektara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.