Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 20.12.2017.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Imovina Banke Srpske na drugoj licitaciji 30. januara - Na prodaju i bazen Šeher za 2,44 mil KM

(Foto: ImageFlow/shutterstock.com)
Imovina Banke Srpske u stečaju drugi put će biti ponuđena na prodaju na javnoj licitaciji 30. januara 2018. godine.

Ovaj put prodajna cijena nekretnina iznosi 90% od procijenjene vrijednosti, dok će za pokretne stvari prodajna cijena biti 80% od procijenjene vrijednosti, te ispod ovih cijena niže neće ići, potvrdila je Mirjana Golić, stečajna upravnica ove banke.

- Na prvoj licitaciji nije bilo zainteresovanih kupaca, a vidjećemo da li će ih biti sada, kada su povoljnije cijene imovine. Stav Skupštine je da se cijene neće pomjerati od onih koje su utvrđene na drugoj licitaciji - kazala je Golić i dodala da će, ukoliko ni na ovoj licitaciji ne bude zainteresovanih kupaca, na sjednici Skupštine odlučiti koji su dalji postupci.

Najskuplja imovina ove banke, kada su nepokretnosti u pitanju, je poslovna zgrada banke u Banjaluci, čija procijenjena vrijednost iznosi 8.488.621 KM, a koju će zainteresovani kupci na drugoj licitaciji moći da kupe po 10% nižoj cijeni, odnosno 7.639.759 KM.

Osim poslovne zgrade, u Banjaluci je u ponudi i Banjsko-rekreativni centar Srpske toplice (Šeher), čija nova prodajna cijena iznosi 2.442.266 KM, dok je procijenjena vrijednost 2.713.629 KM.

Na drugoj licitaciji biće ponuđeni i poslovna zgrada banke u Bihaću, kao i poslovni i stambeni prostori i zemljišta u Bihaću, Bosanskom Petrovcu, Ključu, Bosanskoj Krupi, Trebinju i Prijedoru.

Osim nepokretnosti, biće ponuđene i pokretne stvari, koje će potencijalni kupci moći da kupe po 20% nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. U ponudi su kancelarijska oprema, automobili, poljoprivredne mašine, bijela tehnika, namještaj i brojne druge pokretnosti.

Na prvoj licitaciji Banke Srpske, održanoj u novembru, banka je uspjela da proda samo računar i kancelarijski materijal za 1.000 KM.

Detaljnije o ovoj prodaji pogledajte OVDJE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.