Izvor: Politika | Srijeda, 20.12.2017.| 08:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tržni centar Mercator u Beogradu prodat za 46 mil EUR?

Tržni centar Mercator u Novom Beogradu po svemu sudeći dobiće novog vlasnika. Beogradski mediji prenijeli su u ponedjeljak (18. decembra 2017. godine) da MPC grupa u vlasništvu Petra Matića kupuje ovaj tržni centar, a jučerašnja Politika piše da je srpski biznismen dio konzorcijuma koji će preuzeti ovu nekretninu u Novom Beogradu od 22.000 kvadrata.

Ono što nezvanično može da se čuje iz bankarskih krugova je, navodi Politika, da je tokom pregovora, u kojima su učestvovali i kreditori Mercatora, postignuta cijena od 46 mil EUR. To je epilog dogovora koji je iniciran još u aprilu ove godine u Palati Srbija, na sastanku dobavljača i kreditora ovog trgovinskog lanca sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Povod za sastanak koji je održan 7. aprila bila je kriza hrvatskog koncerna Agrokor, u okviru koga u Srbiji posluju trgovinski lanac Mercator S, Frikom, Dijamant, Mg mivela, Superkartica, Kikindski mlin i Nova sloga.

Nekretnina u Novom Beogradu prodaje se kako bi se smanjile obaveze ovog trgovinskog lanca prema bankama, navodi se. Kompletan iznos od 46 mil EUR, otići će bankama i dobavljačima Mercatora, a očekuje se da to bude prvi korak ka stabilizaciji poslovanja ove kompanije.

Kako Politika saznaje, 31 mil EUR biće iskorišćen za razduživanje prema bankama, dok će se sa prostalih 15 mil EUR vratiti dugovi dobavljačima.

Tržni centar Merkator u Novom Beogradu otvoren je 2002. godine. U MPC grupi u ponedjeljak nisu htjeli da komentarišu navode o kupovini TC Merkator.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.