NavMenu

Uskoro izgradnja još 250 stanova u banjalučkom naselju Novi Borik

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 04.12.2017. 15:46
Komentari
Podeli
Budući izgled naselja Novi BorikBudući izgled naselja Novi Borik
Banjalučka firma Ekvator će tokom 2018. krenuti u izgradnju još 250 stanova u naselju Novi Borik, budućem najvećem stambeno-poslovnom kompleksu u tom gradu.

Kako su za eKapiju rekli iz Ekvatora, za 130 stanova već je završena dokumentacija, dok su za 120 u procesu dobijanja dozvola.

Ovo naselje, kada bude kompletno završeno, imaće 2.000 stanova, a u njemu je već useljeno 300 stanova.

- Cijena kvadrata gotovog i useljivog stana je 2.000 KM, dok za stanove u izgradnji dajemo popuste od 5 i 10% zavisno u kom su stepenu izgradnje - rekli su iz ove banjalučke firme za eKapiju.

Kompleks koji će se prostirati na površini od 100.000 m2 podrazumijeva izgradnju 21 stambeno-poslovnog objekta, studentskog centra sa sportskom dvoranom kapaciteta od oko 400 soba koji će biti povezan pješačkim mostom sa univerzitetskim kampusom, kao i restoran na samoj obali rijeke. Takođe, projektom je predviđena i izgradnja teniskih terena, vrtića, banke, apoteke kao i sportsko-rekreativne zone duž obale rijeke.


- U 2018. krećemo i u uređenje obale Vrbasa, nakon što smo postigli dogovor sa Gradskom upravom. Oformićemo šetalište sa dokovima, igralište, kao i plažu, i ovdje očekujemo sve Banjalučane, ne samo stanovnike Novog Borika - istakli su iz Ekvatora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.