NavMenu

Banjaluka dobija hotel iz svjetskog lanca - Otvaranje Courtyard by Marriott u maju 2019.

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.11.2017. 15:55
Komentari
Podeli
Prilikom potpisivanja franšiznog ugovora u BanjaluciPrilikom potpisivanja franšiznog ugovora u Banjaluci
Najveći svjetski hotelski brend Marriott International i domaća kompanija MMI Razvoj projekata u srijedu (15. novembar 2017.) su u Banjaluci potpisali franšizni ugovor o otvaranju hotela Courtyard by Marriott Banjaluka. Ovo je prvi takav projekat u Banjaluci i Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, istakao je da je ovo veoma značajan dan, jer grad dobija svjetski brend iz oblasti hotelijerstva.

- Otvaranjem hotela Courtyard by Marriott, Banjaluka postaje član ove velike porodice i dobija svoje mjesto na svjetskoj mapi najvećeg hotelskog lanca, a samim tim, o nama će informacije dobiti veliki broj ljudi. Veoma smo zainteresovani za proširenje turističke ponude grada. Radimo mnogo na tome kako bismo turiste doveli u naš grad, a kojima je potreban i ovakav smještaj – rekao je Radojičić.

Direktor kompanije MMI Razvoj projekata, Nada Kuzmanović, ističe da je Courtyard by Marriott Banjaluka, hotel sa 4 zvjezdice prema svjetskim standardima. Hotel se gradi u centru grada, u Ulici Prvog krajiškog korpusa, ponudiće drugačiji pristup gostima, prilagođen njihovim zahtjevima i potrebama. Hotel će biti naslonjen na stambeno-poslovni kompleks koji firma MMI Razvoj projekata gradi u tom dijelu grada.

- Zvanično otvaranje hotela predviđeno je za 1. maj 2019. godine. Hotel će imati 118 prostranih, elegantnih i savremeno opremljenih soba, sobe za invalidna lica, višenamjensku multimedijsku konferencijsku salu sa oko 200 mjesta, restoran sa preko 100 mjesta, recepciju, velnes, fitnes salu, podzemnu garažu i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca hotela - istakla je ona.


Posao u novom hotelu dobiće više od 50 ljudi.

U ime Marriott International, ugovor je potpisala Silvija Lovreta, direktor razvoja za jugoistočnu Evropu.

- Marriott International je najveći svjetski hotelski brend, sa više od 6.200 hotela u 125 zemalja, sa portfoliom od 30 hotelskih brendova, sa preko 1,2 miliona smještajnih jedinica i preko 100 miliona članova lojaliti kluba. Marriott je i regionalni lider u hotelijerstvu, sa hotelima otvorenim u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Skoplju i drugim gradovima, a napredak Banjaluke svakako bi trebalo da prati i razvoj hotelskoh smještaja u gradu – rekla je Lovreta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.