Izvor: eKapija | Srijeda, 15.11.2017.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ponovo oglašena prodaja hotela Đuro Salaj i odmarališta Valter Perić u Hrvatskoj - Nekretnine vrijedne više od 8 mil KM

(Foto: sabthai/shutterstock.com)
Agencija za privatizaciju u FBiH objavila je tender za prodaju hotela Đuro Salaj sa pripadajućim zemljištem i odmarališta Valter Perić u mjestu Gradac u Hrvatskoj.

Predmet prodaje su prava izvanknjižnog vlasništva Elektroprivrede BiH na odmaralištu, odnosno SOUR Titovi rudnici uglja Tuzla i mostarskog Aluminija nad hotelom Đuro Salaj.

Hotel Đuro Salaj ima četiri sprata, ukupne je građevinske površine od 4.448,57 m2 sa pripadajućim zemljištem ukupne površine 6.351 m2. Hotel je devastiran, ali posjeduje vodovodnu, kanalizacionu, telefonsku i elektro infrastrukturu. Procijenjena vrijednost nekretnine utvrđena je po tržišnoj vrijednosti i iznosi 7.038.054 KM.

Odmaralište Valter Perić takođe u Gradcu ima površinu od 360 m2, a njegova vrijednost procijenjena je na 1.029.477 KM

Ponuđena cijena za obje nekretnine, koje će se prodavati metodom neposredne pogodbe, je jedini kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuđača. Nakon otvaranja ponuda ponuđači mogu povećati cijenu iz ponude koju su dostavili u skladu sa ovim javnim pozivima.

Ponude se dostavljaju neposredno ili preporučenom poštom do 14. decembra 2017. godine do 16 sati na adresu Agencije za privatizaciju u FBiH, a direktni pregovori sa ponuđačima za obje prodaje održaće se u Agenciji za privatizaciju u Sarajevu 19. decembra.

FBiH već godinama neuspješno pokušava da proda ove nekretnine na hrvatskom primorju. U nekada popularnom hotelu Đuro Salaj najčešće su ljetovali rudari iz Breze, Kaknja, Zenice i Banovića.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.