NavMenu

Firma Butmir gradi stambeno-poslovni objekat Otoka Meandar u Sarajevu vrijedan 33,4 mil KM - Useljenje na ljeto 2018. (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.11.2017. 15:49
Komentari
Podeli
U avgustu 2018. godine biće završena gradnja modernog stambeno-poslovnog objekta Otoka Meandar u sarajevskom naselju Otoka koji gradi firma Butmir. Objekat površine skoro 30.000 m2 imaće dva dijela, jedan sa četiri, a drugi sa 12 spratova.

Ova investicija vrijedna 33,4 mil KM rezultiraće sa 64 stana, 44 poslovna prostora, 73 poslovna apartmana i 216 parking mjesta na dva podzemna nivoa, rekli su za eKapiju iz firme Butmir.

Unutar niskog objekta nalaziće se unutrašnje dvorište sa ravnim prohodnim krovom, iznad prvog sprata.

- Cijena kvadrata stana je od 1.800 KM + PDV, a poslovnih prostora je 2.800 KM + PDV.

Stambeno-poslovni objekat naslanja se na ulicu Srđana Aleksića na zapadnoj strani, s koje je predviđen i saobraćajni priključak. Sa jugoistočne strane je ograničen koritom Miljacke i javnim šetalištem, a sa sjeveroistočne parcelom na kojoj je predviđena gradnja poslovnog objekta.

Kako su nam rekli u Butmiru, u okviru vanjskog uređenja planirana je izrada pješačkih staza i prelaza kako bi objekat bio povezan i sa šetalištem uz korito Miljacke.

Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Otoka Meandar
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.