NavMenu

Počinje gradnja sportskog kompleksa u Gradu sunca kod Trebinja - Niču dvorana, zatvoreni bazen i vanjski tereni

Izvor: eKapija Nedjelja, 29.10.2017. 20:29
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: YanLev/shutterstock.com)Ilustracija
U sklopu Grada sunca u Trebinju počinje gradnja sportskog kompleksa koji će biti smješten pored akva parka. Kompleks će se prostirati na 20.000 m2 i imaće sve potrebne sadržaje za pripreme sportskih kolektiva, ali i rekreaciju i opuštanje, piše portal Hercegovina press.

U kompeksu će se nalaziti sportska dvorana, zatvoreni bazen, hale za borilačke sportove, fitnes centri, dva vanjska terena za košarku, dva za odbojku, dva za tenis, jedan za mali fudbal i jedan za rukomet.

Sportski centar će raspolagati i sa 160 kreveta i moći da smjestiti profesionalne sportiste i klubove, a kapaciteti unutrašnjih i vanjskih terena biće dovoljni za organizovanje takmičenja i prvenstava.

Rok za izgradnju je 1. jun 2018. godine.

- Novac je već obezbijeđen, iz poslovnog sistema Swisslion Takovo, a ne iz kredita. Svi poslovi su ugovoreni, a izvođači radova su ušli na teren. Angažovana je sva domaća građevinska i prateća operativa i ako nas vreme posluži ne postoji nijedan razlog da sve ne bude gotovo do 1. juna iduće godine - rekao je investitor Rodoljub Drašković

S druge strane akva parka u okviru kompleksa Grad sunca uveliko se radi na izgradnji rezidencijalnih apartmana i vila sa akumulacionim jezerom i koloseumom.

Odmah po završetku druge faze i nakon turističke sezone 2018, Drašković nastavlja izgradnju tržnog centra na četiri nivoa. Pristup Gradu sunca biće omogućen i iz vazduha jer će se uz tržni centar uporedo graditi i helidrom i podzemne garaže za parking, navodi portal Hercegovina press.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.