Izvor: eKapija | Utorak, 17.10.2017.| 13:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U stambeno-poslovni kompleks Ilidža Tower biće uloženo 17 mil KM - Sarajevski El-sagir u dvije kule gradi 80 stanova (FOTO)

Dvije kule budućeg stambeno-poslovnog kompleksa Ilidža Towers pokazale su svoje obrise uz rijeku Željeznicu na Ilidži. Smještene u blizini hotela Ilidža i parka, sa pogledom na rijeku i centar Sarajeva, zgrade će imati i vlastiti park sa klupama i sadržajima za djecu.

Sarajevska kompanija EL-sagir, koja je investitor projekta vrijednog 17 mil KM, do sada je uložila 10 miliona. Kako ističu za eKapiju, na zgradama je završena AB konstrukcija i zidarski radovi.

- U toku je izvođenje hidro i elektro instalacijskih radova, kao i malterisanje i postavljanje vanjske stolarije, s tim da je u drugoj kuli vanjska stolarija na stanovima već postavljena u cjelosti.

Ilidža Towers se gradi na zemljištu površine 4.150 m2. Obje kule imaju 12 spratova, kao i podzemne garaže sa ukupno 99 parking mjesta, a planiran je i vanjski parking. Projekat predviđa 80 stanova površine od 55 m2 do 131 m2, dok je ukupna površina poslovnih prostora 1.688 m2.

- Kule su povezane središnjim poslovim dijelom. U prvoj kuli se na prizemlju nalazi prostor površine 380 m2 i predviđen je za supermarket, dok je na prvom i drugom spratu planiran bazen. Restoran sa pogledom na rijeku predviđen je u drugoj kuli na prizemlju. Ostali poslovni prostori namijenjeni su za spa i beuaty centar, teretanu i kafiteriju. Inače, prostori nisu za prodaju, već samo za iznajmljivanje - objašnjava investitor.

Izgradnja "ilidžanskih kula" počela je u julu 2016. godine, a glavni izvođač radova je sarajevska firma Butmir.

- Cijena kvadrata stana je od 2.100 KM plus PDV pa nadalje, što zavisi od pozicije stana i spratnosti.

Kompanija El-Sagir planira preko rijeke Željeznice da izgradi i pješački most kako bi stanari imali bolju komunikaciju sa naseljem Pejton gdje je osnovna škola.

- Ovo je posebno značajno jer djeca neće prelaziti preko glavne saobraćajnice. Takođe, na suprotnoj obali rijeke pored centralne džamije Ilidža, planirana je izgradnja šetnice, a pješački most će olakšati pristup i ovoj šetnici - kažu za eKapiju.

Besplatno uknjiženje stana

Inače, kompanija El-sagir nudi svojim kupcima besplatno uknjiženje stana.

- Po zaključenju kupoprodajnog ugovora i isplate za stan, besplatno ćemo izvršiti uknjižbu stana na ime kupca i tako novom vlasniku dostaviti zemljišnoknjižni izvadak na njegovo ime. Za kupce koji ne mogu uknjižiti nekretninu na svoje ime zbog nepostojanja reciprociteta, firma El-sagir će takve kupce osigurati na poseban način sa ugovorom prilikom kupovine stana - ističu za eKapiju iz El-sagira.

S.Š.

Fotogalerija
Stambeno-poslovni kompleks Ilidža Towers

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.