Izvor: eKapija | Utorak, 10.10.2017.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poslovno-industrijska zona 2 u Bijeljini spremna za nove investitore - Završeno uređenje saobraćajnica

Bijeljina (Foto: sobijeljina.org )
U bijeljinskoj Poslovno-industrijskoj zoni 2 juče je ozvaničen završetak izgradnje središnje saobraćajnice, odnosno, asfaltiranja njene posljednje dionice duge oko 400 metara.

Ova faza radova je bila vrijedna 220.000 KM, od čega je iz gradskog budžeta izdvojeno 120.000, a 100.000 je obezbijeđeno zahvaljujući Finansijskom mehanizmu za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj za 2016/2017, za čije funkcionisanje su sredstva obezbijedili Vlada Republike Srpske i Evropska unija putem projekta "Lokalni integrisani razvoj" (LIR) koji implementira Razvojni fond Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, saopšteno je na gradskom sajtu.

Saobraćajnica je duga ukupno 1.100 metara i, uključujući poslednju fazu, za njenu izgradnju je izdvojeno oko 800.000 KM.

- Ovo je nastavak izgradnje infrastrukture u Poslovno-industrijskoj zoni. Već je izgrađena vodovodna mreža i postavljena javna rasvjeta. Takođe, planirano je da do kraja godine bude obezbijeđen i gas. Sad je najvažnije da kupci placeva počnu izgradnju pogona i radom, što će stvoriti nova radna mjesta za naše građane. Smatramo da je ovo najbolji način na koji lokalna zajednica može da podstakne zapošljavanje i zadrži mlade ljude u našem gradu - ocijenio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović pojasnio je da su dobijene sve dozvole za građenje u Poslovno-industrijskoj zoni 2, kao i neophodne saglasnosti. Prema njegovim riječima, do sada je u infrastrukuturu uloženo oko 1,2 mil KM. U toku je izgradnja trafostanice, vrijednosti oko 130.000 KM, a predviđen je i rasplet niskonaponske mreže do svih objekata. Postavljena je vodovodna mreža, a razvedena je i kablovska i telefonska mreža, a u planu je da do kraja godine u zonu stigne i gas.

Direktor Investiciono-razvojne banke, koja je implementator projekta na nivou Republike Srpske, Snježana Vujnić je istakla da je činjenica da, od ponuđenih skoro 40 parcela u Poslovno-industrijskoj zoni 2, samo dvije nisu prodate, dobar pokazatelj da je ovo bio projekat vrijedan finansiranja, jer je unaprijeđeno poslovno okruženje u ovom dijelu Republike Srpske.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.