NavMenu

Prodati blokovi A i B banjalučke Medicinske elektronike za 3,2 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.10.2017. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Nakon 17 propalih licitacija Medicinska elektronika je prodata za 3,2 mil KM i to Banjalučaninu Zdravku Milojeviću. Na licitaciji je bio kao jedini kupac, izvještava ATV.

Na prodaju su bili ponuđeni objekti Blok A i Blok B, a procijenjena vrijednost zgrada sa pripadajućim zemljištem, kao i sa opremom je oko 7,83 mil KM i imovina se nije mogla prodati ispod 3,2 mil KM. U navedenim zgradama površina poslovnih prostora je 3.058 m2.

Milojević je uplatio depozit od 50.000 KM i ima rok od mjesec dana da isplati puni iznos. Računa na banke, kaže, ali nije siguran da će ispoštovati dogovor.

- Ako ćemo pričati realno i objektivno, sad kad bi mi rekli, Milojeviću odakle novac? Ne bih znao. Imam uvjeravanja nekih banaka do koliko ja mogu ići i banke bi to pokrile. A da kažem da imam novac – nemam - rekao je Zdravko Milojević.

Ranije procijenjena vrijednost dvije zgrade iznosi oko 8 mil KM. U odnosu na posljednju licitaciju iz juna ove godine početna prodajna cijena je niža za 100.000 KM što je očigledno kupcu bilo dovoljno da odriješi kesu.

- Neću da odstupam slova od onoga što je na licitaciji. Ispada da je kvadrat oko hiljadu maraka. Je li to ne vrijedi toliko na onom mjestu? Mislim da vrijedi - kazao je Milojević.

Ako ne ispoštuje rok od mjesec dana Milojeviću propada depozit. Ako sakupi pare, kako kaže stečajni upravnik, slijedi podjela novca povjeriocima.

- Dijeli se po zakonu o stečaju, tačno po redoslijedu, kako je zakon propisao - rekao je stečajni upravnik Medicinske elektronike Lazo Tomić.

Milojević kaže da ima dogovor i sa nekim agencijama na državnom nivou da im ubuduće izdaju prostor. Prije četiri godine prodat je medicinski dio (Blok C) Medicinske elektronike privatnoj zdravstvenoj ustanovi Deamedica za jednu petinu početne cijene, odnosno za 2 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.