NavMenu

U centru Banjaluke neće biti izgrađen šoping centar - Umjesto City mall-a niče podzemna garaža

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 01.10.2017. 22:19
Komentari
Podeli

Izgled planiranog šoping molaIzgled planiranog šoping mola
Velika rupa u centru Banjaluke, gdje je prvobitno bilo planirano da nikne City mall, uskoro bi trebalo da postane prošlost, jer će u ponedjeljak (2. oktobra) početi gradnja podzemne garaže.

Potvrdili su to juče vlasnik kompanije Ideal kompani i investitor Nenad Luburić, ali i u Gradskoj upravi, istakavši da na ovom mjestu definitivno neće biti izgrađen šoping centar.

Luburić je rekao da će biti izgrađene tri podzemne etaže garaža, a radovi bi trebalo da budu gotovi za godinu.

- Još pregovaramo sa gradom u vezi sa kompenzacijom. Ako ona bude adekvatna, garaže će biti u vlasništvu grada. Idemo u tom pravcu da postignemo dogovor sa lokalnim vlastima, jer ćemo biti na velikom gubitku ako to ne učinimo - kazao je Luburić.

Naveo je da će samo u građevinske radove do završetka gradnje biti uloženo više od 20 mil KM.

- U to nisu uračunate takse i naknade. Nedavno smo samo za komunalije platili 1,1 mil KM, a garanciju za izvođenje radova na spoljnom uređenju oko 700.000 KM - naveo je on.

Prema Luburićevim riječima, u toku je izmjena regulacionog plana (RP) za to područje, te će najvjerovatnije na tom mjestu s jedne strane biti hotel, a sa druge poslovna zgrada.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Banjaluka Slobodan Stanarević rekao je da bi novi RP za centralni dio grada trebalo da definiše koji će sadržaji biti predviđeni.

- Za sada je sigurno da nakon gradnje podzemnih garaža neće biti nastavljena gradnja šoping centra. Novim planom tu će najvjerovatnije biti predviđeni poslovni objekti i centralno spomen-obilježje - kazao je Stanarević.

Dodao je da novi regulacioni plan obuhvata i prostor takozvanog "Krašovog" parkinga.

- Umjesto parkinga tu bi trebalo da bude trg, a parking bi trebalo da bude pomjeren pod zemlju izgradnjom podzemne garaže - naveo je Stanarević.

Gradnja City mall-a koja je počela sredinom 2016. godine, trebalo je da bude završena krajem 2018. Prema ranijim najavama, u njegovu gradnju je trebalo da bude uloženo oko 60 mili KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.