NavMenu

Uskoro novi tender za prodaju zeničkog hotela Internacional

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.09.2017. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Andrey Burmakin/shutterstock.com)
Uskoro će biti raspisan drugi javni poziv za prodaju hotela Internacional u Zenici u maloj privatizaciji, po cijeni od 9,79 mil KM, najavljeno je iz Željezare Zenica.

Nadzorni odbor Željezare Zenica predložio je, nakon neuspjelog postupka prodaje ovog ugostiteljskog objekta, po cijeni od 9,8 mil KM u julu ove godine, drugi javni poziv sa cijenom umanjenom za 30%.

Kantonalni ured Poreske uprave u Zenici na ovakve uslove nije dao saglasnost, s obzirom na to da zakon ne dopušta prodaju imovine poreznog dužnika po cijeni manjoj od one koju je procijenio sudski vještak.

Nadzorni odbor je zato donio odluku o ponovnom pokretanju postupka privatizacije, u kojem cijena ostaje ista.

– Razlika u odnosu na prethodni tender je ta što je broj radnika, koje je potencijalni kupac obavezan primiti u radni odnos, smanjen sa 35 na pet ljudi. Preostali ljudi su preraspoređeni u radnu jedinicu Ishrana i trenutno tamo rade – izjavio je Hajrudin Mehić, rukovodilac za kadrovske, pravne i opšte poslove u Željezari Zenica.

On je dodao da su u međuvremenu inspektori Kantonalnog ureda Porezne uprave dobili nalog za prodaju hale u Šljiviku, radi namirenja poreznog duga Željezare Zenica. Uprava Željezare Zenica procjenjuje trenutni dug preduzeća prema radnicima na 11 mil KM.

Prodajom hotela Internacional računa se na sredstva dostatna za zatvaranje duga po osnovu doprinosa na plate za svih 360 radnika, koliko ih je trenutno na platnoj listi Željezare Zenica.

Inače, hotel Internacional se nalazi u prvoj stambeno-poslovnoj zoni u Zenici u blizini stadiona Bilino polje, željezničke i autobuske stanice i sportsko rekreacionog centra Kamberovića polje.

Prostire se na zemljištu površine 1.227 m2, a sam objekat na 608 m2. Objekat je u potpunosti opremljen. Sastoji se od podzemne garaže za oko 40 mjesta sa pripadajućim vanjskim uređenjem, suterena, prizemlja, galerije, te sedam spratova sa oko 160 ležaja raspoređenih u četiri etaže (od 2. do 6. sprata) od čega je 30 jednokrevetnih 29 dvokrevetnih soba, te 4 apartmana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.