NavMenu

Čapljina: Radovi na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa Peline 2 u završnoj fazi

Izvor: Dnevni list Srijeda, 27.08.2008. 13:00
Komentari
Podeli

Radovi na izgradnji 160 stambenih jedinica te oko 900 kvadratnih metara poslovnih prostora u sklopu kompleksa Peline 2 u Čapljini su u završnoj fazi. Dosad je u kompleksu izgrađeno 60 stambenih jedinica u zgradi u kojoj je smješteno 16 garaža te oko 600 kvadratnih metara poslovnog prostora, a prema riječima investitora, ključevi stanova bit će uručeni idući mjesec.

Čapljinska kompanija N & D Co izvođač je radova na ovom stambeno-poslovnom kompleksu, projektant je Zdenko Vego, a investitor Anik d.o.o. Draženko Pervan, suvlasnik kompanije N&D Co i menadžer na projektu, ističe da za kupnju stanova vlada veliko zanimanje.

"Većina stanova već je prodana, a cijena kvadratnog metra stana je oko 1600 KM" kazao je Pervan, dodajući da domaći kupci uglavnom kupuju na kredit, a ima i kupaca iz Amerike, koji su kupnju obavili preko interneta. "Stanovi su različite kvadrature, od jednosobnih do četverosobnih.

No, svi ispunjavaju visoke standarde. To se odnosi na kvalitetu ugrađene stolarije, podova, opremu kupaonica i druge uvjete za ugodno stanovanje" rekao je Pervan, dodajući da će kompleks imati i dizala, koja su se u zgrade u Čapljini počela ugrađivati u posljednjih nekoliko godina.

Kompleks će imati i prilazne rampe za invalide. Sve to govori o primjeni savremenih kriterija u graditeljstvu. Posebnosti novog stambenog kompleksa je da se nalazi u blizini rijeke Neretve. Uz građevinski objekat rješava se i pitanje uređenja okoliša, što znači da će dobar pristup kompleksu imati i pješaci, ali i biciklisti.

U okviru kompleksa bit će uređena i mjesta za odmor i igranje djece, a sve će biti oplemenjeno raznovrsnim rastinjem. U cjelokupnom procesu izgradnje kompleksa Peline 2, od idejnog projekta, glavnih izvođača i kooperanata do finansijera, angažirane su kompanije s čapljinskog područja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.