Izvor: Capital | Srijeda, 13.09.2017.| 08:29

Nova banka kupila imovinu Bobar Autosemberije i Progresa za 2,08 mil KM

(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Na juče (12. septembra) održanoj licitaciji u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, Nova banka Banjaluka je za 2,08 mil KM kupila nekretnine koje su pripadale firmama Bobar Autosemberija i Progres, a koje su poslovale u okviru Bobar grupacije.

U pitanju su nekretnine - poslovni prostori koji se nalaze na atraktivnim lokacijama u centru grada, te poljoprivredno zemljište u Popovima kod Bijeljine.

Nova banka Banjaluka je učestvovala na ovoj licitaciji kao tražilac izvršenja, a drugi tražilac izvršenja Pavlović banka nije bila zainteresovana za kupovinu ovih nekretnina. Na licitaciji su se pojavili i predstavnici Trgovinskog preduzeća Bost i Telrad, koji su bili zainteresovani za kupovinu poslovnih prostora.

Sudija Okružnog privrednog suda u Bijeljini Draženko Lugonja pojasnio je da se ponuđene nepokretnosti, procijenjene na 1,35 mil KM, ne mogu prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti.

Za poslovni prostor za koji je preduzeće Bost ponudilo maksimalno 350.000 KM, Nova banka je ponudila 971.000 KM, dok je za drugi poslovni prostor u Ulici Nikole Tesle Telrad ponudio 400.000 KM, dok je Nova banka ponudila 936.000 KM, da bi na kraju sve ponuđene nekretnine kupila za 2,08 mil KM.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.