NavMenu

Na prodaju imovina JKP Sana iz Sanskog Mosta - U ponudi i prostor za buduću gradsku tržnicu

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2017. 10:51
Komentari
Podeli
(Foto: Andy Dean Photography/shutterstock.com)
JKP Sana objavilo je javni poziv za prodaju dijela pokretne i nepokretne imovine u vlasništvu ove firme, a među imovinom je i prostor za koji je planirano da bude gradska tržnica, površine oko 200 m2, čija početna vrijednost iznosi 165.000 KM.

Prema riječima tehničkog direktora u JKP Sana, Faruka Alagića, svi pokušaji da tržnica zaživi u proteklom periodu bili su bezuspješni zbog čega je ovaj prostor naposlijetku ponuđen na prodaju, pišu Nezavisne.

Na prodaju su ponuđena i četiri rashodovana vozila za dovoz smeća i jedno vozilo za servis, a ponuđena cijena za ovu pokretnu imovinu kreće se od 5.000 do 11.000 KM. Na prodaji je i određena količina toplovodnih cijevi kao i ostalog materijala, koji se prodaje kao staro željezo.

Drugi dio ponude, koji je mnogo atraktivniji, čine poslovni prostori ovog preduzeća koji se nalaze na prostoru nove pijace izgrađene neposredno nakon rata.

Prodaja imovine će se održati 25. septembra 2017. u Upravnoj zgradi društva, a za više detalja o pozivu pogledajte OVDJE.


Alagić je istakao da će sredstva koja se ostvare prodajom pokretne i nepokretne imovine biti upotrijebljena za vraćanje ranijih dugovanja ovog preduzeća. On je dodao kako JKP Sana, tri godine nakon uvođenja stečaja, posluje na zdravim osnovama, a u proteklom periodu vraćena je gotovo polovina dugovanja prema komitentima i zaposlenicima.

Stečaj u JKP Sana pokrenut je na zahtjev povjerilaca zbog velikih dugovanja u iznosu od preko 2,5 mil KM, koje preduzeće nije bilo u stanju redovno izmirivati. U proteklim godinama, zbog teške ekonomske situacije, ovu firmu su često potresali štrajkovi zaposlenih.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.