Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 11.09.2017.| 13:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Stambeno-poslovni objekat i 13 kuća planirano u banjalučkom naselju Pavlovac

U banjalučkom naselju Pavlovac planirana je gradnja stambeno-poslovnog objekta i 13 individualnih kuća, saznaje eKapija iz uprave Grada Banjaluka.

Izradu Plana parcelacije za ovo naselje naručio je Gabriel Peretz, koji je i vlasnik zemljišta od 5,4 hektara i na kom se takođe planiraju graditi i trafo stanica, saobraćajnice, parkinzi i zelene površine. Ostatak, u granicama obuhvata, namijenjen je za izgradnju zapadne gradske obilaznice.

Javne zelene površine zajedno sa saobraćajnicama zauzimaju površinu od 4.725,85 m2.

- Na svakoj građevinskoj parceli, u skladu sa odredbama Zakona o uređenju prostora i građenju, prilikom realizacije planiranog objekta, minimum 20% površine mora biti obezbijeđeno za zelenu površinu - kažu iz Grada Banjaluka.

Kako su nam pojasnili u upravi Grada, namjena objekata u ovom Planu bila je uslovljena time da je više od 50% površine obuhvata rezervisano za planiranu trasu zapadne gradske obilaznice i što samo manji dio lokaliteta pripada prvoj visinskoj zoni snabdijevanja vodom, dok preostali dio pripada drugoj visinskoj zoni čije uspostavljanje nije izvjesno i uslovljeno je trasom zapadne obilaznice.

Površina od 5,4 hektara nalazi se u blizini regionalnog puta Banjaluka-Bronzani Majdan. Lokacija je, kako kažu iz Grada Banjaluka, van obuhvata Urbanističkog plana Banjaluke, a u istočnom dijelu tangira granicu obuhvata Regulacionog plana Pavlovac-Krndije. Radi se o neizgrađenom i infrastrukturno neopremljenom prostoru.

Izradu Plana parcelacije uradio je ARS Studio iz Banjaluke.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.