NavMenu

Mercator planira prodaju nekretnina da bi razvio poslovanje

Izvor: Indikator Nedjelja, 03.09.2017. 13:51
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: ImageFlow/shutterstock.com)Ilustracija
Mercator će pokušati da iskoristi povoljnu situaciju na tržištu nekretnina kako bi prikupio dio nužno potrebnog novca za poslovanje.

- Dio novca iskoristićemo za smanjenje zaduženosti, dio bismo uložili u razvoj poslovanja - najavljuje predsjednik Uprave Merkctora Tomislav Čizmić.

Dodao je da će se pokušati da prodaju nekretnine na manje atraktivnim lokacijama.

Kompanija je fokusirana na rezanje troškova i optimizaciju logistike u trenutku kad se priprema za povratak na tržište Bosne i Hercegovine.

Čizmić je uvjeren kako bi Mercator sa stabilnim vlasnikom imao sjajnu perspektivu.

Mercator je ostvario u prvoj polovini godine prihod od 1,15 mlrd EUR i čistu dobit od 10,36 mil EUR, objavila je u četvrtak uprava slovenačke kompanije u vlasništvu koncerna Agrokor.

Prihodi grupe od prodaje bili su u prvom polugodištu za 7,9 odsto manji nego u prvih šest mjeseci lani, dok je čista dobit znatno povećana u odnosu na 3,9 mil EUR, zabilježenih u prvoj polovini prošle godine.

Ostvarena EBITDA grupe Mercator u prvoj polovini godine iznosila je 58,3 mil EUR, što je za 2,2 odsto više nego u istom lanjskom periodu, dok je dobit iz poslovanja porasla za 20,7 odsto, na 21,7 mil EUR.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.