NavMenu

Mapex iz Maglaja traži kupca za hotel Galeb i najveći voćnjak u FBiH - Hotel procijenjen na 1,15 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 30.08.2017. 12:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: vvoe/shutterstock.com)Ilustracija
Maglajsko preduzeće Mapex već neko vrijeme spremno je prodati svoje dvije kapitalne nekretnine. Riječ je o hotelu Galeb koji se nalazi u centru grada i voćnjak sa čak 30.000 stabala, koji nosi epitet najvećeg voćnjaka u FBiH.

U razgovoru za eKapiju direktor Mapexa Nefud Smajlagić kaže da je već bilo pojedinaca zainteresovanih za kupovinu hotela, ali da prodaja do sada nije realizovana.

- Hotel Galeb ima kapacitet za oko 80 ljudi, uz mogućnost povećanja broja gostiju. U poplavama koje su pogodile Maglaj kuglana je oštećena, a kafić smo doveli u stanje da može da radi. Takođe, hotel ima salu za 250-300 gostiju.

Od njega saznajemo i da se u hotel, koji je površine 1.100 kvadrata, u međuvremenu ulagalo kako bi mogao da se održava u funkciji. Ima prizemlje i dva sprata, a na prvom spratu šest soba nije u funkciji. Uspjeli su da obnove 4 sobe. U svom punom sjaju hotel je funkcionisao prije rata.

- Oko hotela imamo u vlasništvu i parking. Taj parking inače nije prilagođen za velike autobuse koji dovode turiste, te bi budući investitor morao uložiti u njegovo sređivanje i proširenje. Osim toga i ljetna bašta trenutno nije u funkciji - ističe Smajlagić.

Hotel Galeb je u 100% vlasništvu Mapexa, a cijena za koju bi prodali ovaj objekat je 1,15 mil KM. Hotel nije pod hipotekom, što olakšava posao budućem kupcu.

- Postoji i opcija da se proda većinski paket dionica. Tako bi za manje novca kupac mogao da napravi dobru investiciju. Za ovaj način prodaje za sada nismo imali zainteresovanih lica.

Traži se kupac i za voćnjak

U vlasništvu Mapexa je i najveći voćnjak u FBiH - ima 205 dunuma sa 30.000 stabala. Smajlagić kaže da je voćnjak zapušten i da su stabla sa slabim rodom. Nekada je to, kako kaže, bio ogledni voćnjak a Mapex je do 1991. godine bio dio sarajevskog holdinga UPI.


- Kompleks voćnjaka je uz regionalni put i prodavaćemo dunum za 14.000 KM. Za njegovu kupovinu bili su zainteresovani Nijemci, ali je to i dalje na stend baju.

Na površini ovog voćnjaka nalazi se i skladište za gotove proizvode, kao i dvije bušotine za vodu. Od našeg sagovornika saznajemo da je jedno izvorište bilo bogato mineralnom vodom, ali da se ona ne koristi zbog veće prisutnosti sumpora, te su raskinuli koncesiju. Drugo izvorište se odnosi na izvorsku vodu za piće, što daje dodatnu vrijednost ovom kompleksu.

- Ova investicija nije jeftina, a ni jednostavna, zato želimo ozbiljnog kupca - kaže Smajlagić.

Navodi i to da postoji opcija prenamjene ovog zemljišta u građevinsko, pošto voćnjak graniči sa građevinskom zonom Opštine Maglaj.

T.B.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.