Izvor: Dnevne novine SAN | Srijeda, 23.07.2008.| 15:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Poslovni centar Viteza do sada uloženo 4 mil KM

(Foto: b)

"Investiranje u kapitalne projekte jedan je od glavnih strateških pravaca razvoja općine Vitez. Samo u infrastrukturu u Poslovnom centru 96 dosad je uloženo oko 4 miliona KM" kazao je Muhamed Rabihić, pomoćnik načelnika za poduzetništvo i lokalni razvoj.

"U ove svrhe uloženo je preko 4 miliona KM, obzirom da je na poslovnom dijelu ranije bila livada. Potrebno je bilo da se izgrade svi infrastrukturni objekti od čega su putevi, voda, kanalizacija i struja. Poseban problem bio je dovođenje struje u Poslovni centar gdje je Općina zajedno sa poduzetnicima do sada uložila preko 2 miliona KM. U ovoj godini trebali bi završiti Sportsku dvoranu" rekao je Rahibić.

Posebno značajno je i vodosnabdijevanje, a cilj projekta je obezbijediti pitku vodu za stanovništvo ove općine. "Trenutno smo završili primarnu mrežu u naselju Poćulica, a otvorili smo i ponude za završetak mreže u naselju Kruščica i sa ovim bi se otprilike utošilo oko 3 miliona KM. Problem je što nemamo dovoljno vode, bez obzira što općina Vitez na svojoj teritoriji ima dva važna izvorišta. Sa općinom Zenica pokušat ćemo se dogovoriti, jer je Zenica dobila koncesiju na izvorište Ilidža" istakao je Rahibić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.