NavMenu

Propala prodaja imovine gerontološkog centra Slateks, uskoro novi poziv

Izvor: Capital Četvrtak, 06.07.2017. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Prva licitacija za prodaju Gerontološkog centra Slateks u stečaju iz Slatine propala je, jer niko nije bio zainteresovan da za nepokretnu imovinu izbroji 7,7 mil KM na koliko je procijenjena, potvrdio je za Capital stečajni upravnik Slateksa Vlajko Gurešić.

Na jučerašnjoj licitaciji na prodaju su bila ponuđeni objekti, hotel i gerijatrijski centar sa kompletnom opremom procijenjene vrijednosti 7,7 mil KM. Ova imovina nije mogla biti prodata za manje od polovine tog iznosa, dok će već na idućoj licitaciji biti prodavana za jednu trećinu procijenjene vrijednosti.

- Licitacija je proglašena neuspjelom jer nije bilo prijava kupaca. Skupština povjerilaca već je donijela odluku da se ide na drugu licitaciju na kojoj će najniža cijena biti trećina procijenjene vrijednosti. Već narednih dana raspisaćemo poziv, a za mjesec dana može se očekivati druga prodaja - rekao je Gurešić.

Procijenjena vrijednost imovine Slateksa iznosi 7,7 mil KM, a priznate obaveze centra 10,4 mil KM. Postojećom imovinom nije moguće pokriti obaveze centra, pa je likvidacioni upravnik predložio da se otvori stečajni postupak.


Samo kreditne obaveze Slateksa iznose 8,7 mil KM, od kojih se značajan dio odnosi na obaveze prema Investiciono-razvojnoj banci RS. Ovaj centar je prethodnih godina dobio dva kredita Investiciono–razvojne banke RS u ukupnom iznosu od 6,9 mil KM.

Zaduženja Slateksa skupo će koštati i Garantni fond RS koji bi mogao da ostane bez 1,3 mil KM koliko potražuje od ovog centra po osnovu izdate garancije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.