NavMenu

Energopetrol oglasio prodaju poslovnih prostora u Sarajevu

Izvor: eKapija Petak, 23.06.2017. 10:55
Komentari
Podeli
(Foto: STUDIO GRAND OUEST/shutterstock.com)
Uprava kompanije Energopetrol raspisala je danas oglas za prodaju dvije nekretnine u Sarajevu, čime je nastavljena rasprodaja imovine ovog giganta koji je u većinskom vlasništvu i pod punom kontrolom hrvatske INA-e, piše BiznisInfo.

Raspisan je oglas za prodaju poslovnog prostora u prizemlju zgrade u ulici M. Ćazima Ćatića 2 u Sarajevu, površine 100 m2, čija je vrijednost 177.288 KM. Drugi dio se odnosi na prostor površine 83 m2 na istoj adresi, na prvom spratu, s cijenom od 153.700 maraka.

Rok za dostavu ponuda je 7. juli do 12 sati, a ponude će biti otvorene 11. jula.

Inače, prošle godine INA je prodala dvije Energopetrolove pumpe. Riječ je o benzinskoj stanici Ormanica koja je prodata firmi Kopex Sarajlić doo Srebrenik za 172.000 maraka i benzinskoj stanici Boračko jezero koja je prodata za 41.101 KM.

Osim toga, u posljednjem izvještaju Agencije za privatizaciju FBiH navodi se da INA namjerava prodati imovinu Energopetrola u vrijednosti od 6,5 mil KM, ali se ne navodi o kakvoj je imovini riječ.


INA i MOL dokapitalizirali su nekada uspješni Energopetrol 2007. godine i najavili razvoj kompanije i širenje poslovne mreže. Ali kompanija od tada bilježi gubitke i gomila dugove. Samo prošle godine firma je zabilježila gubitak od 9,5 mil KM, čime je akumulirani gubitak dosegao iznos od 209 mil KM, piše BiznisInfo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.