NavMenu

Odluka donijeta - Vlada HNK kupuje hotel Ero

Izvor: Indikator Srijeda, 21.06.2017. 15:41
Komentari
Podeli
Mostar (Foto: nomadFra/shutterstock.com)Mostar
Saga o kupovini hotela Ero u Mostaru konačno dobija epilog. Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je na sjednici 21. juna Odluku o kupovini hotela Ero za zajednički smještaj tijela i organa kantonalne uprave.

- Današnjom odlukom ostvaren je jedan od prioritetnih ciljeva Vlade koji će doprinijeti efikasnijem radu i značajnom smanjenju troškova smještaja tijela i organa uprave, te građanima omogućiti da na jednom mjestu mogu dobiti sve potrebne usluge - navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

Informacija da Vlada HNK namjerava kupiti hotel Ero, pojavila se u javnosti još prije godinu i po. Nakon pregovora, analiza i svih drugih aktivnosti, Upravni odbor Zavoda PIO/MIO donio je zaključak kojim je ovaj hotel Vladi HNK ponuđen po cijeni od 10,5 mil KM, s isplatom u četiri kvartala, što je na koncu i prihvaćeno.


U nekoliko navrata je odluka o kupovini hotela Ero skidana s dnevnog reda sjednice Vlade HNK, a kao objašnjenje iznosilo se to da su neophodne dodatne konsultacije, te da nema potrebe žuriti s odlukom.

Vlada HNK za smještaj institucija HNK na godišnjem nivou izdvaja 1,2 mil KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.