NavMenu

Sarajevsko naselje Otoka najveće gradilište u BiH - U toku gradnja nekoliko stambeno-poslovnih kompleksa

Izvor: eKapija Petak, 16.06.2017. 11:15
Komentari
Podeli
(Foto: Goodluz/shutterstock.com)
Sarajevsko naselje Otoka jedno je od najvećih gradilišta u BiH, jer je u toku izgradnja nekoliko stambeno-poslovnih objekata. Nekoliko njih je nedavno završeno, a još nekoliko je u planu, piše BiznisInfo.

Naseljem trenutno dominira kompleks zgrada Nova Otoka, koji je je već dobrim dijelom useljen i uveliko se otvaraju radnje i kafići, iako se treća zgrada ovog kompleksa i dalje gradi.

Odmah iza ovog kompleksa, s druge strane ulice Džemala Bijedića, gradi se zgrada Dijamant čiji je investitor kompanija Džekos.

Nedavno je počela izgradnja zgrade Veneto, preko puta Grasove remize, uz Bulevar Meše Selimovića. Ova zgrada će biti završena naredne godine.

S druge strane Bulevara Meše Selimovića, uz Miljacku, na mjestu nekadašnjeg terena za rekreativce, u tok je izgradnja stambeno-poslovnog objekta kompanije Butmir.

Na Otoci je nedavno završena izgradnja stambenog objekta firme Unigradnja, preko puta tramvajske stanice. Ova zgrada prepoznatljiva je po svojoj svjetlucavoj fasadi. U sklopu istog projekta planirana je gradnja još jednog užeg ali više objekta, odmah pored, a taj prostor je ograđen iako se radovi ne izvode.


Osim toga, u budućnosti bi na Otoci moglo niknuti još nekoliko objekata. Prostor iza doma zdravlja Kumrovec pripada grupaciji ASA Prevent koja će tu vjerovatno graditi neki objekat.

Također, postojali su planovi gradnje Dalasovih nebodera na mjestu gdje se sada nalaze salon namještaja Dallas, Konzum i Bingo, ali nije poznato da li će do toga doći, navodi BiznisInfo.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.