Izvor: Oslobođenje | Srijeda, 24.05.2017.| 16:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Turski i švajcarski investitori grade naselje Golden Hills u Tarčinu - Investicija vrijedna oko 8 mil EUR (FOTO)

(Foto: goldenhills-bosnia.com)
Kompanija Dido danas je u Sarajevu promovisala luksuzno stambeno naselje Golden Hills, koje će niknuti na skoro 25.000 kvadratnih metara u Tarčinu. Prema riječima investitora iz Turske i Švajcarske, koji su osnovali kompaniju Dido, naselje će imati 29 vila, ali i mnogobrojne prateće sadržaje, kao što su sportsko-rekreativni centar, igrališta za djecu.

Burcu Uygur, jedan od partnera grupacije Dido, istakao je da kompanija postoji preko 20 godina, a da je Golden Hills prvi projekat koji će realizovati u BiH.

- Veoma ozbiljno smo pristupili realizaciji ovog projekta. Dido grupa je partnerska kompanija turskih i švajcarskih privrednika. U prvoj etapi se planira izgradnja na 25.000 kvadrata, na tom prostoru biće 29 vila, sportska i društvena igrališta. Cilj nam je da što prije završimo izgradnju objekata, odnosno da u što moguće kraćem roku projekat privedemo kraju - kazao je Uygur, te dodao:

- Naš projekat je vrijednosti oko 7 do 8 mil EUR. U okviru projekta, prema našim procjenama, učestvovaće oko 70 ljudi. Jedan od naših ciljeva je da kroz implementaciju projekta na jedan način pomognemo razvoj bh. privrede. Dido grupa već 20 godina vodi velike i ozbiljne projekte i ima svoj potpis na značajnim projektima, koji su implementirani u Švajcarskoj.

Prema riječima investitora, 90% radova izvodiće domaće kompanije, a oni bi trebalo da traju maksimalno od 16 do 18 mjeseci.

U realizaciji projekta, manjim dijelom, učestvovaće i Turskih Ziraat Bank, koja će zajedno sa investitorima uložiti dio sredstava u izgradnju Golden Hillsa. Uz to Ziraat Bank je zainteresovana da finansira kupovinu objekata u naselju, javlja Anadolija.

Fotogalerija
Naselje Golden Hills Tarčin

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.