NavMenu

USAID pomaže razvoj Poslovne zone Ramići sa pola miliona maraka

Izvor: Glas Srpske Subota, 22.04.2017. 09:27
Komentari
Podeli

(Foto: cidea.org)
USAID će finansijski podržati razvoj Poslovne zone u Ramićima kako bi bila obezbijeđena nova radna mjesta u industrijskoj proizvodnji.

Riječ je o zajedničkom projektu po kojem bi trebalo da bude uloženo 950.000 KM, od čega će USAID obezbijediti oko 520.000 KM, a ostatak Grad.

Planove za razvoj ove zone i njen potencijal u petak (21. april 2017.) je gradonačelnik Igor Radojičić predstavio ambasadorki SAD Morin Kormak i direktoru USAID-a BiH Piteru Dafiju.

Radojičić je rekao da je prioritet otvaranje proizvodnih subjekata i zapošljavanje što više ljudi u realnom sektoru.

- S tim ciljem se razvija i ova industrijska zona. U njoj se već nalazi deset firmi koje su počele ili već izgradile proizvodne kapacitete. Cilj je da preostalo neizgrađeno zemljište i postojeći prazni objekte ove godine budu pripremljeni za potencijalne investitore. Grad je u budžetu izdvojio oko 900.000 KM za nastavak radova na komunalnoj infrastrukturi, a i 190.000 KM je planirano za proširenje zone. USAID i Ambasada SAD u BiH izrazili su namjeru da učestvuju u razvoju ovog projekta i njihovo partnerstvo znači mnogo za razvoj Banjaluke - kazao je Radojičić.

Piter Dafi je izjavio da USAID ima dugu saradnju sa Banjalukom.

- Prioritet za sve nas je da pronađemo nove načine za otvaranje radnih mjesta i Poslovna zona Ramići je do sada pokazala da ima puno potencijala, jer je već deset firmi ovdje i one rade. Nadamo se i radimo na tome da ih bude više i da se dalje razvijaju - kazao je Dafi.

Morin Kormak je naglasila da je Ambasada SAD podržavala razvoj velikog broja projekata u cijeloj BiH.

- Naša podrška može biti uspješna samo kada imate čvrsta partnerstva i drago mi je što Banjaluka razvija industrijske zone i želi da otvara radna mjesta - kazala je Kormak.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.