Izvor: eKapija | Utorak, 11.04.2017.| 14:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Otoci niče stambeno-poslovni kompleks Dijamant - Sarajevska firma E-spv ulaže 40 mil KM (FOTO)

Ukoliko razmišljate da kupite stan u Sarajevu, a želite novogradnju ne bi trebalo da imate problema oko izbora. Lijepo vrijeme i početak građevinske sezone dodatno su uticali da krene izgradnja nekoliko stambeno-poslovnih objekata u glavnom gradu BiH.

Naime, planirano je da ovih dana Panorama Sole počne gradnju stambeno-poslovnog objekta u Bolničkoj ulici, dok je mart obilježio početak izgradnje stambeno-poslovnih objekata Sarajevo Tower i Veneto Otoka.

Osim objekta Veneto Otoka, u sarajevskom naselju Otoka uskoro bi trebalo da krene izgradnja još jednog modernog stambeno-poslovnog kompleksa "Dijamant" ukupne vrijednosti 40 mil KM. Projekat je uradila firma Kvadrat, a investitor je sarajevska firma E-spv.

- Početak izgradnje kompleksa planiran je za mjesec dana, tačnije izgradnja prve faze, odnosno garaže objekta – kažu za eKapiju iz Kvadrata.

Kako iz ove firme ističu garaže su projektovane na dva suterenska nivoa, a predviđen je i vanjski parking čime će, kako kažu, ukupan broj parking mjesta biti 271. Ostatak objekta od tri lamele, dodaju, čine prizemlje sa najviše 16 spratova.

- U prizemlju su smještena 4 poslovna prostora. Stambeni dio objekta je od 1. do 16. sprata kompleksa. Projektovano je da po etaži bude od 4 do 21 stan, tako da je ukupan broj stanova 250. Svi stanovi su jednoetažni i raspolažu sa lođom ili terasom, ovisno o datoj orijentaciji.

Novi stambeno-poslovni objekat u naselju Otoka gradiće se na površini od oko 37.000 m2. Investitor poručuje da materijali koji će biti korišćeni u izgradnji zadovoljavaju najviše standarde i osiguravaju trajnost i kvalitet.

- Uređenje oko kompleksa je u kombinaciji popločanih i zelenih površina, sa hortikulturnim uređenjem kojim se stvara prijatan ambijent za stanovanje – kažu iz firme Kvadrat.

Projektovano je da poslovni dio objekta ima odvojene ulaze sa sjeverne i zapadne strane kompleksa. U prizemlju su takođe smještena 3 ulaza u stambeni dio.

- Prilaz stambeno-poslovnom kompleksu "Dijamant" biće iz novoprojektovane saobraćajnice kojom se pristupa iz ulice Džemala Bijedića – dodaju iz Kvadrata.

Investitor poručuje da će se kompleks graditi u fazama, te da je planirano da prva faza bude gotova u 2018. U zavisnosti od prodaje, ističe, kompletan kompleks bi trebalo da bude završen za dvije do tri godine.

S.Š.


Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Dijamant Sarajevo

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.