NavMenu

Mostar: Potpisan ugovor o izgradnji mosta "Sutina"

Izvor: Fena Ponedjeljak, 26.05.2008. 13:08
Komentari
Podeli

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i direktor konzorcije "Hering" d.d. Ladislav Bevanda potpisali su danas Ugovor o izgradnji mosta "Sutina" na lokalitetu Sjevernog logora u Mostaru.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 6 milijuna konvertibilnih maraka, koje je osigurala Vlada F BiH, a radovi će započeti nakon uplate avansnog dijela novca što bit trebalo biti za oko trideset dana.

U izjavi za novinare gradonačelnik Bešlić kazao je da potpisivanje spomenutog ugovora govori o tome kako Mostar ima viziju razvoja za prometno rješavanje problema u tom gradu.

Bešlić je naglasio kako je prije zadnjeg rata Mostar u svom prostornom planu imao reguliranu prometnicu sjevernog izlaza prema Sarajevu na magistralni put M 17, te kako će se na tom koridoru nalazit spomenuti most.

Također, dodao je kako se istodobno radi prometna dokumentacija za izgradnju pristupnih prometnica na tom pravcu.

Po njegovim riječima, rok za izgradnju mosta je godina dana, a most bi trebao biti pušten u promet zajedno s pristupnim prometnicama za oko godinu i pol do dvije godine.

Bešlić je čestitao tvrtki Hering na dobivenom poslu, te je istaknuo kako je izgradnja mosta Sutina jedan od kapitalnih projekta u gradu Mostaru.

Obraćajući se nazočnima Bevanda je kazao kako će u izgradnji mosta biti primijenjena rijetka tehnologija koju koriste samo najveće firme u ovom dijelu Europe.

Most je dugačak oko 120 metara i imat će dvije kolničke trake i dvije trake za pješake, kazao je Bevanda.

foto: Grad Mostar

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.