NavMenu

Kasarna u Semizovcu postaje privredno-industrijska zona - Općina Vogošća uskoro usvaja regulacioni plan

Izvor: Capital Petak, 24.03.2017. 08:10
Komentari
Podeli
(Foto: KID_A/shutterstock.com)
Kasarna u Semizovcu, koju je Vlada FBiH dala na korištenje Opštini Vogošća, trebala bi u budućnosti da postane privredno-industrijska zona.

Namjera Opština je da na tom prostoru izraste moderan kompleks, privlačan za investitore, ali istovremeno i da bude na raspolaganju stanovnicima ove opštine, saopšteno je iz te opštine.

Opština je pokrenula i izradu regulacionog plana (RP) Privredna zona Semizovac kojim će se na ovom lokalitetu planirati izgradnja privrednih objekata sa pratećim sadržajima. Usvajanjem ovog RP-a i u skladu sa zakonskim propisima, definisaće se svi uslovi korištenja zemljišta.

Prednost ovog lokaliteta je u tome što se nalazi pored magistralnog puta Sarajevo- Tuzla i u blizini Koridora 5C, kao i zbog činjenice što se na ovom prostoru nalazi potrebna infrastruktura, pa će svi oni koji žele ulagati i otvarati nove firme moći to uraditi u relativno kratkom vremenu.


Industrijska zona u Semizovcu zamišljena je i kao prostor za otvaranje tzv. čiste industrije, bez štetnih uticaja na okolinu, što će otvoriti mogućnosti da se uz povoljan poslovni ambijent građanima ponude i drugi ugostiteljski, sportski i rekreativni sadržaji, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.