NavMenu

Još jedan zabavni park nadomak Sarajeva - Kuvajtski investitor dobio 160 dunuma zemljišta na Nišićkoj visoravni

Izvor: Klix Utorak, 14.03.2017. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: alexnika/shutterstock.com)
Uskoro bi u okolini Sarajeva trebalo da počne izgradnja još jednog zabavno-adrenalinskog parka, a investitor je kompanija Asaad al-akeel iz Kuvajta. 
Zemljište predviđeno za izgradnju parka pripada općini Vareš, selo Ravne na Nišićkoj visoravni i prostire se na oko 160.000 m2.

Trenutno je u fazi izrada idejnog i izvedbenog plana, a uskoro bi trebalo da bude poznata i ukupna vrijednost investicije. Kako su za Klix kazali u kompaniji Asaad al-akeel koja je na području sela Ravne kupila 160 dunuma zemlje, park će se raditi u fazama i nakon što se prikupi sva potrebna dokumentacija i dozvole, krenut će se u izgradnju.

Zabavno-adrenalinski park će biti pun sadržaja, pa će posjetitelji moći uživati u paintballu, na sportskim terenima, na šetnicama, a moći će posjetiti i trgovine prirodne hrane. Predviđeno je i da se grade restorani, hotel, prostor za jahanje konja i obuku jahanja, mini zoološki vrt. Ljubitelji adrenalina će moći letjeti balonima na vrući zrak te se spuštati uz najmoderniji "zip line" i okušati se kao vozači najboljih quadova. U planu je i gradnja mini jezera sa pripadajućim sadržajima.

- Naši planovi su da u sljedeće dvije do tri godine park počne raditi u punom kapacitetu. Krajem januara imali smo prezentaciju u velikoj sali općine Vareš i uglavnom smo dobili pozitivne reakcije - kazao je za Klix.ba Amel Pepić iz kompanije koja je investitor.

Dodao je da je i
deja za izgradnju jednog ovakvog projekta javila nakon što je obavljena detaljnija analiza potreba građana.

- Analiza je pokazala kako je građanima potrebno mjesto gdje će imati priliku za odmor i relaksaciju. 

Ovaj park će im ponuditi više od toga. To će biti mjesto vrhunskog adrenalina, najkvalitetnije relaksacije i odlične zabave za djecu - kazao je Pepić za Klix.

Dodao je da će to za najmlađe posjetitelje biti poseban doživljaj jer im se ovim projektom obećava do sada neviđena zabava, mnoštvo zanimljivih igara, među kojima posebno mjesto zauzima dio sa velikim trampolinama, toboganima, igralištima koje će graditi provjerene i certificirane kompanije koje najprije garantiraju sigurnost. 




- Za one nešto starije, ili pak one koji će posjetiti ovaj park tek da potroše nedjeljno popodne obezbijedit ćemo mjesto u šadrvanima uz rijeku, restoran sa raznovrsnom ponudom jela, a dok će se u samom parku na nekoliko lokacija nalaziti štandovi naših vrijednih sugrađana i njihovih organskih proizvoda - opisao je predstavnik kompanije Asaad al-akeel.

U sklopu parka nalazit će se moderno opremljen hotel i veliki parking prostor obezbijeđen za posjetitelje parka.



Većina sadržaja gotova do jeseni.

Predviđeno je da većina sadržaja bude gotova u ovoj godini do osmog mjeseca, ako se dobije saglasnost Općinskog vijeća općine Vareš.

Projekt je vrijedan nekoliko miliona maraka. Na početku zabavni park bi zapošljavao oko 40 radnika, a s izgradnjom svih kapaciteta u punom obimu broj zaposlenih bio bi mnogo veći.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.